Misschien ligt de gelijkenis tussen zeepaardjes en landpaarden alleen in de snuit. Afgezien daarvan hebben de twee soorten zeer verschillende patronen van leven en grootte. Zeepaardjes zijn erg klein, met unieke en interessante biologische eigenschappen.
Laat je eerst leren kennen!
zeepaardjes zijn, zeepaardjes speciale kenmerken, zeepaardjes foto's, wat zijn zeepaardjes eten, wat zijn zeepaardjes eten, wat zijn zeepaardjes eten, wat zijn de kenmerken van zeepaardjes, wat zijn zoogdier zeepaardjes, zijn geschubd zeepaardjesZeepaard – afbeeldingsbron: trustedtours.com
Algemene informatie over zeepaardjes
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Actinopterygii
Bestelling: Syngnathiformes
Familie: Syngnathidae
Geslacht: Hippocampus
Wetenschappelijke naam: Hippocampus
Hoogte: 2,5 – 30 cm
Optimale pH-waarde: 7,9 – 8,5
Levensduur: 2-6 jaar
Interessante feiten en feiten van zeepaardjes
Er zijn 32 soorten zeepaardjes die verspreid over de hele wereld leven, behalve de poolgebieden. Deze kleine gewervelde soort kan worden gevonden in tropische en gematigde ondiepe wateren. Zeepaardjes zwerven ook vaak rond koraalriffen die veel voedsel opslaan en een plek om te verstoppen.
Hoewel ze geen schubben hebben, hebben zeepaardjes naar verluidt een nauwe relatieve relatie met pijpvissen. Over het algemeen kleine zeepaardjes met een gemiddelde hoogte van ongeveer 10 cm. Elke soort zeepaardje is gemaakt met een unieke kleur volgens hun type en habitat.
Elke dag slingeren zeepaardjes op zeewier en koraalriffen. Voor de ondersteuning van zijn kleur en vorm kunnen zeepaardjes zich zeer effectief verbergen voor roofdieren.
Zeepaardjes hebben bovendien ook een aantal onderscheidende kenmerken om te overleven. Zeepaardjes hebben een lange snuit om voedsel op te zuigen, en lange staarten om over het water te bewegen, en blijven bij koraalriffen en waterplanten, door hun staarten in te pakken.
Het unieke van zeepaardjes is vrij populair, namelijk het buitengewone feit dat mannelijk zeepaardje een drager van eieren wordt voordat ze uitkomen. Aan de andere kant stopt een vrouwelijk zeepaardje 8-600 eieren in een mannelijke ouderzak die na ongeveer 3 weken uitkomt.
de meeste dieren, kinderen met veel kinderen, veel kinderen, dieren die veel kinderen baren, dromen van veel kinderen veel
Wat het dieet betreft, zijn zeepaardjes alleseters, omdat ze algen en kleine dieren consumeren, zoals zeewatergarnalen, plankton en verschillende vissoorten. Ondertussen maakt het schattige formaat ook zeepaardjes behoorlijk kwetsbaar en wordt het een gemakkelijk doelwit voor verschillende roofdieren, zoals krabben en middelgrote en grote vissen. Aan de andere kant vangen mensen ook vaak zeepaardjes voor medicinale doeleinden. Zeepaardjes zijn ook gevoelig voor stormen waardoor ze op drift kunnen raken.
En helaas behoren zeepaardjes tot de meest bedreigde dieren, vanwege habitatverlies en brute jacht. Ze staan ​​bekend als medicinale materialen, zodat elk jaar voor dat doel duizenden geoogste zeepaardjes zijn.
Wat denk je? Is het haalbaar als mensen voordeel halen uit het exploiteren van andere levende wezens die beide de aarde bewonen? Het uitsterven van één soort kan zelfs een domino-effect hebben op de algehele balans van de natuur. Moeten zeepaardjes ook het zoveelste slachtoffer zijn van alles wat mensen zal overkomen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in