Wolven of aswolven zijn speciale vleesetende zoogdieren. Ze worden beschouwd als overlevenden van de ijstijd. Afgaande op DNA-onderzoek en sequencing worden ze ook gezien als de voorouders van huishonden. Maar ze worden selectief gefokt, zodat de woeste aard van volwassen wolven niet blijft bestaan ​​in de ziel van huisdieren.
Wolven zijn adaptieve dieren. Met andere woorden, ze kunnen op alle gebieden overleven. Ze kunnen leven in bosgebieden, toendra, bergen, graslanden, gurung en zelfs stedelijke gebieden. Vele kleurvarianten. sommige zijn zuiver wit, grijs, tot bruin.
wolf dierbeschrijving, wolf dier komt uit, wolf dier trouw, wolf meest loyale dier, wolf dier filosofie, wolf dier classificatie, wolf dier beschrijving in het Engels, wolf dier betekenis, wolf dier activiteit, wolf dier kenmerk
Wolven waren de meest verspreide zoogdieren of verspreiding geworden. Reuzenwolf heeft ooit in Alaska gewoond. De grootte is 56.7-61.3 kg. Een van de zwaarste exemplaren ooit, met een gewicht van ongeveer 90 kg. Terwijl de kleinste of lichtste wolf gemiddeld 27 kg meet.
Hier zijn de classificaties en korte feiten over wolven:
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata

Klasse: zoogdieren
Bestelling: carnivoor
Familie: Canidae
Geslacht: Canis
Latijnse naam: Canis rufus
Type: Zoogdieren
Dieet: Carnivoor
Afmeting: 60-91 cm
Gewicht: 25-40 kg
Maximale snelheid: 75 km / uur
Levensduur: 10-12 jaar
Lifestyle: in groepen
Beschermingsstatus: bedreigd (uitgestorven)
Kleur: grijs, bruin, zwart, wit
Huidtype: harig
Favoriete eten: hert
Habitat: bos en grasland
Hoofdprooi van wolven: elanden, herten, elanden
Predator: menselijk
Speciale kenmerken: dikke en warme vacht, luid gehuil
Wolf Group
Als ze in het wild leven, kunnen wolven tot 10 jaar duren. Ze leven in groepen. Er zijn alpha mannelijke wolven, alpha vrouwtjes, en vergezeld door hun nakomelingen van verschillende leeftijden. Een andere wolf kan meedoen.
Maar de twee wolvenouders blijven de belangrijkste leiders. Ze hebben geen "natuurlijke roofdieren", behalve andere wolvengroepen waarvan het rechtsgebied dicht bij elkaar ligt. Er zijn ook wolven die in gevangenschap leven tot 20 jaar kunnen duren.

wolf dierlijke activiteit, wolf dier kenmerk, wolf dier beschrijving, wolf dier artikel, wolf gevreesde dier, trouwe wolf dier, wolf meest loyale dier, wolf dier filosofie, wolf dier classificatie, wolf dier betekenis
Als carnivoor jagen wolven altijd op andere dieren voor dagelijks voedsel. Ze jagen in teams om prooien te vangen, te doden en te verslinden. Ze zijn zo opportunistisch. Ze zullen geen energie of energie verspillen om een ​​gezond hert op 16 kilometer afstand te achtervolgen en ervoor kiezen om zieke of gewonde herten op te jagen.
Dikke, warme vacht is een basisbehoefte voor wolven, vooral diegenen die het Noordpoolgebied bewonen met extreem koud weer. Calorievoorraad is ook erg belangrijk. In dat seizoen zullen wolvenprooien zoals herten gebrek hebben aan voedsel en last hebben van kou. Enerzijds zullen wolven ze gemakkelijk vangen en opeten. Anderzijds raakt de voedselbron snel uitgeput en is de hoeveelheid beperkt.
Wolf bevolking
Nu blijft de wolvenpopulatie dalen. Ze worden ook een bedreigde soort. Omdat velen jagen, vangen en vergiftigen. Sommigen willen hun mooie vacht krijgen. Er zijn ook mensen die voorkomen dat ze vee aanvallen. Bovendien is het verlies van de oorspronkelijke habitat van de wolf ook een belangrijke factor in de daling van het aantal. Bovendien hebben ze honger omdat hun voedselbronnen ook worden verminderd.

Aan het einde van de winter of het vroege voorjaar zal de wolf meestal paren. Zodra het seizoen warmer wordt en de prooi overloopt, worden welpen geboren. Ze groeien en vervalsen om sterker te zijn en een hoog uithoudingsvermogen te hebben. In eerste instantie zullen ze bij hun moeder wonen. Maar de mannelijke wolf zal de familiegroep verlaten om hun eigen groep te vormen.
Wolven kruisen vaak. Of het nu gaat om honden, coyotes, roodwolven en jakhalzen of & # 39; nieuwe Afrikaanse wolven & quot ;. De nakomelingen zijn zo vruchtbaar. Ze hebben ook verschillende gedrags-, fysieke en ecologische verschillen. Maar deze groep dieren kan niet met vossen fokken, omdat ze genetisch gezien inderdaad ver uit elkaar liggen. Dus, Wolf Animals, Origins en Classificaties. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in