De figuur van de tijger is zo dicht bij de bruin-oranje kleur met zwarte strepen. En bijna alle tijgers ter wereld hebben ook min of meer dezelfde kleur. Voor deze stereotypen wordt het bestaan ​​van witte tijgers vaak beschouwd als een mythe, een legende en zelfs een manifestatie van stealth.
In feite, hoewel vrij zeldzaam, blijkt dat witte tijgers echt bestaan, echte originelen, weet je. Ze maken nog steeds deel uit van de Bengaalse tijger-ondersoort, maar hebben verschillende kleuren die wetenschappelijk kunnen worden verklaard. Nieuwsgierig? Bekijk meer!
prabu siliwangi witte tijger, siliwangi witte tijger, ongeziene witte tijger, witte tijger is, wat betekent witte tijger, aji witte tijger, Bengaalse witte tijger, Bengaalse witte tijger, grote witte tijger, staande witte tijgerWitte tijger – afbeeldingsbron: commons.wikimedia.org

Algemene informatie over de witte tijger
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Mammalia
Bestelling: Carnivora
Familie: Felidae
Geslacht: Panthera
Wetenschappelijke naam: Panthera Tigris Tigris
Grootte: 2,4 – 3,3 meter
Gewicht: 140 – 300 kg
Maximale snelheid: 96 km / uur
Levensduur: 10-20 jaar
Reproductieve volwassenheid: 3-4 jaar
Kenmerken van de witte tijger
Als onderdeel van dezelfde ondersoort heeft de witte tijger de vorm en grootte die vergelijkbaar is met de Bengaalse tijger, met een gewicht van 300 kg en een lichaamslengte van meer dan 3 meter. In tegenstelling tot wit in andere soorten, zijn witte tijgers echter geen albino's. Ze zien er anders uit vanwege de recessieve genen van hun ouders, dus ze hebben nog steeds kleurpigmentatie en sommige individuen vertonen ook een oranje tint.
In feite, zoals de tijgersoort in het algemeen, zijn witte tijgers ook versierd met unieke verticale strepen van zwart of donkerbruin langs hun lichaam. Dit kleurverschil heeft echter gevolgen voor de ogen van witte tijgers die blauw zijn, in plaats van groen of geel zoals andere Bengaalse tijgers. En hoewel ze er mooi uitzien, vinden ze het moeilijk om zich te verbergen, vanwege de kleuren die opvallen tussen de bomen.
De verspreiding en het leefgebied van de Witte Tijger
Net als andere Bengaalse tijgers zwerven witte tijgers in India en daarbuiten, met een bereik dat de afgelopen 100 jaar dramatisch is gedaald. Nu zijn witte tijgers alleen te vinden in een klein deel van de resterende habitat in India, Nepal, Bhutan en Bangladesh. Ondanks de afnemende bevolking blijven Bengaalse tijgers echter een ondersoort van tijgers met een aantal verspreid in de wereld. Ze leven in verschillende habitats, zoals tropische bossen, mangrovebossen en natte bossen die weelderige vegetatie en goede zoetwaterbronnen opslaan.
White Tiger-gedrag
Siliwangi White Tiger, Pajajaran White Tiger, Kediri White Tiger, Cool White Tiger, White Tiger betekent, White Tiger Khodam is, waar komt de White Tiger vandaan, White Tiger.com, White Tiger is boos, White Tiger is PngBoze witte tijger – afbeeldingsbron: wattpad.com
Witte tijgers zijn solitair. Ze jagen vaak 's nachts om het sluipen gemakkelijker te maken bij het jagen op prooien, ondersteund door scherp gezichtsvermogen en gehoor. Elke tijger verkende een groot gebied en bereikte 2,5 vierkante kilometer met een marker van urine en klauwsporen op bomen. Toch zijn er momenten waarop de mannelijke witte tijger het gebied ook deelt met een aantal vrouwtjes, vooral in gebieden met overvloedige voedselbronnen.
White Tiger-levenscyclus
Om witte tijgers te produceren, moeten beide tijgerouders het recessieve gen dragen. De zwangerschapsperiode van de vrouwelijke witte tijger duurt ongeveer 3,5 maanden en geeft vervolgens geboorte aan maximaal 5 kinderen die niet kunnen zien, met witte of oranje earna, en weegt ongeveer 1 kg. Daarna beginnen de welpen na 2 maanden prooi te eten, na 6 maanden te spenen en na 18 maanden een eenzaam leven.
White Tiger Prey and Predator
Bovenaan de driehoek van de voedselketen jaagt de witte tijger op grote herbivoren, zoals herten, zwijnen, koeien en geiten. Witte tijgers jagen ook vaak op vee, omdat de hoeveelheid voedsel afneemt, samen met de achteruitgang van hun natuurlijke habitat als gevolg van ontbossing. Ondertussen vormen mensen ook een belangrijke bedreiging voor de jacht met verschillende interesses, variërend van grondstoffen tot gevangenschap.
Interessante feiten White Tiger
Naar schatting hebben witte tijgers een kortere levensduur dan algemene Bengaalse tijgers, omdat er genetische mutaties zijn.
De jacht om witte tijgers exotische huisdieren te maken, maakt hun bestaan ​​steeds zeldzamer in het wild.
Witte tijgers zijn redelijk aanpasbare roofdieren in Aziatische boslandschappen, met behendigheid in hardlopen en zwemmen vaardigheden die hen ondersteunen in het leven rond rivieren en wetlands.
Beschermingsstatus White Tiger
De witte tijger, als onderdeel van de Bengaalse tijger-ondersoort, wordt door IUCN vermeld als een bedreigd dier. Naar schatting zijn er van de ongeveer 100.000 tijgersoorten die in het begin van 1900 rondzwierven, nu slechts minder dan 8.000 tijgers over in het wild, waarvan 25% Bengalen. En er zijn geen witte tijgers meer gevonden buiten gevangenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in