Huiskatten die vroeger huisdieren waren, of vrij rondlopen in verschillende uithoeken van de stad, hebben blijkbaar familieleden die in het wild leven. En natuurlijk hebben ze overeenkomsten, maar met een heel andere grootte en indruk.
Noem maar op, leeuw, luipaard en tijger (tijger). Drie soorten uit de Felidae-familie behoren tot de populairste grote kattenrijen. Naast hen noemen mensen vaak ook cheeta's, poema's, luipaarden, bewolkte luipaarden, panters, jaguars en andere soorten die vergelijkbare fysieke kenmerken hebben.
Maar helaas niet helemaal goed.
Hoewel hun cijfers relatief vergelijkbaar zijn, blijkt dat het geslacht Panthera ofwel grote katten slechts uit 5 soorten bestaat. Wel, weet je wel? Wat betreft de leeuw oftewel Panthera leo en de tijger oftewel Panthera tigris is het duidelijk. Dus, hoe zit het met de anderen? Tenminste, zolang er een fout is in stereotypering van grote katten.
Welnu, in plaats van verward, traceren we gewoon hun familiesilsa. Hier zijn 3 grote katten die behoren tot het geslacht Panthera:
Luipaard (Panthera pardus)
verschillende luipaard en jaguars, verschillende luipaarden en luipaarden, verschillende luipaarden en jaguars, verschillende luipaarden en tijgers, het verschil is luipaard en jaguars, het verschil is luipaard en cheetah, wat zijn de verschillen tussen luipaard en cheetah, wat is het verschil tussen luipaard en cheetah, anders is luipaard en cheetah, anders is luipaard met JaguarLeopard wordt ook wel; luipaard, bewolkt luipaard of panter
De kleinste luipaard onder de grote katten. Ze houden van klimmen en tijd doorbrengen in de bomen. Leopard is verspreid in Europa, Afrika en Azië en heeft veel titels. Er zijn tijden, "luipaarden" genoemd omdat ze bedekt zijn met zwarte vlekken. Vanwege het klimmen in bomen worden luipaarden in de volksmond ook wel 'bewolkte luipaarden' genoemd, terwijl de zwarte panters worden genoemd. Deze zwarte luipaard inspireerde ook het uiterlijk van het Marvel-personage, dat we de Black Panther noemen.
Sneeuwluipaard (Panthera uncia)
sneeuwluipaard, sneeuwluipaard, verschillende luipaard en jaguars, verschillende luipaarden en cheeta's, verschillende luipaarden met jaguars, verschillende luipaarden en luipaarden, verschillende luipaarden en jaguars, verschillende luipaarden en tijgers, verschillende luipaarden en jaguars, verschillende luipaarden en cheeta's, verschillende luipaard en groenSneeuwluipaard – afbeeldingsbron: adventure.travel
Als je ooit de film The Secret Life van Walter Mitty hebt bekeken, herinner je je natuurlijk nog steeds de mysterieuze figuur hierover. Sneeuwluipaard (sneeuwluipaard) is een verbazingwekkende figuur die het doelwit werd van Sean O & # 39; Connell tijdens avonturen in de Himalaya. Zijn uiterlijk was zo geweldig, met grijswitte en zwarte vlekken. Hoewel ze iets groter zijn dan gewone luipaarden, zijn ze verlegen en neigen ze niet agressief te zijn. Als je ze wilt observeren, moet je de koude besneeuwde gebieden rond de Himalaya en Siberië verdragen.
Jaguar (Panthera onca)
jaguars en luipaarden, jaguars en luipaarden, jaguars en panter, jaguars en luipaarden, jaguars en cheeta's, jaguars en poemaverschillen, jaguars en tijgers, jaguars en tijgers, jaguars en poemaverschillen, jaguars en tijgers gespot, verschil tussen jaguars en luipaardenJaguar – afbeeldingsbron: catfactsblog.info
Je zult Jaguar niet vinden in de wildernis van Java, Kalimantan, Sumatra, tot Papoea, omdat Jaguar alleen Midden- en Zuid-Amerika verkent. Ze hebben een maat groter dan luipaard en sneeuwluipaard, maar nog steeds minder competitief met leeuwen en tijgers. Net als andere grote katten is Jaguar eenzaam. Ze zijn echter niet dol op bomen klimmen en meer dol op waden door het water alias zwemmen.
Dus kun je conclusies trekken?
Het blijkt dat we de soorten dieren beter kunnen begrijpen als we aandacht besteden aan hun taxonomische classificatie. Hoewel we veel grote kattennamen kennen, behoren ze slechts tot één geslacht Panthera, dat is onderverdeeld in vijf soorten, namelijk leeuw, tijger (maung), jaguar, luipaard, sneeuw en luipaard. Panthera-geslacht, gaf vervolgens aanleiding tot de term "panter" die verwijst naar verschillende grote katten.
Maar je moet je niet laten misleiden door het uiterlijk als een kat en groot formaat, ja. Omdat cheeta's en poema's blijkbaar niet zijn opgenomen in het geslacht Panthera. Puma oftewel cougar oftewel bergleeuwen en cheeta's hebben hun eigen classificatie omdat ze niet kunnen brullen. Interessant toch?
Op deze manier kunnen we ons realiseren dat het universum zo prachtig en buitengewoon is. Er zijn nog verschillende soorten kennis die we nog niet kennen, om alles te bereiken wat we moeten begrijpen.
De geest van graven, gelukkig zoeken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in