Ooit afgevraagd, op welk dier wordt het meest gejaagd?
Blijkbaar werden pangolins een van de dieren die favoriet werd bij illegale stropers. Waarom is dat?
In sommige delen van Afrika zijn pangolines een populaire delicatesse. Terwijl op andere plaatsen pangolines een favoriete bron van traditionele geneeskunde zijn.
op pangolines wordt gejaagd, waarom op pangolins wordt gejaagd, op pangolins wordt gejaagd door mensen omdat hun schubben worden gebruikt, waarom op pangolins wordt gejaagd, pangolins worden gejaagd om te worden genomen
Vietnam en China hebben ook een grote interesse in mierenetende dieren. Naar schatting zijn er 100.000 duizend pangolines die jaarlijks naar de twee landen worden verhandeld. Dat komt omdat pangolins een heerlijke maaltijd kunnen zijn. Velen geloven ook dat schubben van hoge kwaliteit medicijnen kunnen zijn.
Geen wonder dat de vraag naar pangolines altijd hoog is. Dit dier verkoopt goed op de markt. Beveiligingsinspanningen worden steeds meer aangemoedigd. Maar de jacht op pangolines is ook niet minder onderbroken.

Bovendien zorgt de ontbossingsfactor aka ontbossing ervoor dat het bestaan ​​van pangolines in het nauw wordt gedreven. Hun bevolking is gekelderd. Soorten zoals Sweet pentadactyla worden ook als commercieel uitgestorven beschouwd. Deze status is aanwezig vanwege de brute jacht waardoor zijn recht werd weggenomen.
In november 2010 voegde de Zoological Society of London pangolins toe aan de lijst met bedreigde zoogdieren. IUCN heeft ook acht soorten geclassificeerd als bedreigde dieren. Twee van hen zijn al met uitsterven bedreigd.
Alle pangolines worden vermeld in bijlage I of bijlage I van CITES. Met andere woorden, internationale handel is ten strengste verboden. Tenzij het product een niet-commercieel doel of doel heeft. Maar licenties die moeten worden geregeld, zijn ook niet willekeurig.

Eigenlijk zijn pangolines beschermde dieren geworden. Er zijn strenge beperkingen op hun jacht en handel. Maar de pangolinpopulatie lijdt nog steeds onder illegale jacht- en handelsredenen. Er is een sterk geloof in Oost-Azië, dat pangolines lactatie kunnen stimuleren of astma genezen of ook kanker behandelen.
In het laatste decennium is in Azië beslag gelegd op pangolines en vlees. In een geval in april 2013 namen officieren bijvoorbeeld 10.000 kg of ongeveer 11 ton pangolinvlees van een Chinees schip in beslag. Het schip liep vast in de Filippijnen.
beschermde dieren, gejaagde dieren, waarom pangolines worden beschermd, waarom pangolins worden duur, waarom pangolins worden gejaagd, waarom wordt op pangolins gejaagd, waarom wordt op pangolins gejaagd, waarom zijn pangolins-schalen duur, waarom zijn pangolin-schalen voor wat een pangolin-huid is?
Een ander geval, namelijk in augustus 2016, waarbij officieren het huis van een Indonesische man binnenvielen. Omdat er meer dan 650 pangolin-staarten in de vriezer zijn opgeslagen. Andere gevallen zijn ook gemeld in veel landen in Afrika, vooral in Nigeria. Pangolines daar lijden al aan overexploitatie, zodat de status ervan op het punt van uitsterven staat.

Klassieke redenen steken vaak uit bij verschillende stroperijevenementen of illegale pangolinhandel. Ze worden opgejaagd voor hun vlees en gebruikt als voedselconsumptie, opgejaagd voor verwerking tot medicijn, of hun habitat wordt bewust verminderd vanwege het belang van ontbossing omwille van het oogsten van hout. Waarom wordt op pangolins gejaagd? #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in