Als een vorm van zorg voor Indonesische boeren, geeft de faculteit Dierhouderij (Fapet) Universitas Gadjah Mada (UGM) gratis lezingen. Deze gratis lezing heeft het thema "For You, Our Farmers Serve", met als doel een forum te zijn voor technologieoverdracht en een forum voor boeren om de veehouderij en zijn afgeleide sectoren te ontwikkelen.
"Om boeren te helpen bij het ontwikkelen van de landbouw, met name de veehouderij, geeft de UGM-faculteit Landbouw een gratis lezing & # 39; Voor u, onze boeren, wij dienen & # 39 ;," zei Prof. Dr. Ir. Ali Agus, DAA DEA in een persbericht waarin het evenement werd geopend op de UGM Faculteit voor Dierhouderijcampus, Yogyakarta, zaterdag (16/9/2017).
Volgens prof. Ali werkt ongeveer 50% van de Indonesiërs als boer. Daarom zullen boeren beter af zijn als ze dichter bij de kennisbron staan ​​via de UGM-faculteit Dierhouderij, vanaf hier krijgen de fokkers kennis en technologie die bij hun behoeften past.
"Zonder kennis zullen bedrijven die door boeren worden gerund zich niet ontwikkelen", legt Prof Ali uit.
Prof. Ali legde ook uit dat de geest van vrije lezingen wederzijdse samenwerking is. Omdat met wederzijdse samenwerking alle partijen rollen en lasten kunnen delen voor wederzijdse vooruitgang. Deze geest wordt in de oudheid ook door de Nederlanders gebruikt om 350 jaar met succes voet aan wal te zetten in Indonesië, legde Prof. Ali uit.
Prof. Ali legde uit dat er drie belangrijke pijlers zijn in wederzijdse samenwerking, de eerste pijler, namelijk dat wetenschappers de eerste mensen zijn die het natuurlijke potentieel van Indonesië onderzoeken. De tweede pijler, namelijk de bedrijfsacteur, is een persoon die een op wetenschap gebaseerd bedrijf runt. De derde pijler is het leger dat belast is met het beveiligen van elk bedrijf dat door ondernemers wordt geïnitieerd.
"Nederland erkent drie belangrijke pijlers voor wederzijdse samenwerking, namelijk wetenschappers, zakenmensen en het leger", aldus prof. Ali.
Door het aantal populaties dat blijft toenemen te verhogen en de kwaliteit van de voedselconsumptie die zal toenemen te vergroten, zijn de zakelijke kansen op het gebied van veeteelt zeer groot. Mensen zullen de voorkeur geven aan voedsel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld met melk en vlees dat door boeren kan worden verstrekt, zei prof. Ali.
Indien mogelijk kunnen gratis lezingenactiviteiten worden gerepliceerd in verschillende faculteiten voor veeteelt in heel Indonesië. Dit is om een ​​goed begrip te creëren voor Indonesische boeren bij het ontwikkelen van hun bedrijf, zei Prof. Ali.
"Onze hoop, door deel te nemen aan deze gratis lezing, kunnen boeren in heel Indonesië de kwaliteit van hun bedrijf verbeteren, zowel direct gerelateerd aan vee als hun derivaten, zoals de ontwikkeling van smakelijke maar ook zeer voedzame rundervleesballetjes," zei Prof. Ali .
Bron: http://fapet.ugm.ac.id/home/berita-453-ugm-berikan-kuliah-gratis-peternak-indonesia.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in