Magisch uiterlijk en mysterieuze houding, maakt de narwal entiteit zo geweldig. Ze houden afstand van de menselijke beschaving en wonen in een gebied dat zelden wordt aangeraakt, namelijk de Noordpool. Het is dus vanzelfsprekend dat mensen ze zelden kennen en de naam "Narwal" te vreemd vinden voor het oor.
Bovendien lijkt het narwaldier op een dier dat alleen in het verhaal leeft. "Narwal" komt van de Noordse term, namelijk "nar" (lijk) en "hval" (paus). Deze naam verwijst naar een gestreepte grijze huid die lijkt op verdrinkende mensen. Terwijl hun wetenschappelijke naam, Monodon monoceros, "één tand, één hoorn" betekent in het Latijn, wat de manifestatie ervan beschrijft als een oceanische eenhoorn.
Narwal werd een nauw familielid van Delphinapterus leucas ofwel een beluga in de Monodontidae-familie. Beide soorten brengen hun hele leven door in de Noordelijke IJszee, hebben dezelfde grootte en hetzelfde gedrag, en soms zijn er kruising.
narwal slagtand, narwal walvis, narwal dier, wat narwal is het, wat narwal betekent, wat betekent narwal, narwal dier isNarwal – afbeeldingsbron: blacklabeltravels.com

Fysieke kenmerken van Narwal
Het belangrijkste kenmerk van de narwal ligt in het lange rechte ivoor dat eigendom is van de mannelijke narwal. Dit unieke ivoor is een tand die op hoorns lijkt en tot 3 meter van zijn mond kan groeien. Ondanks een aantal tanden, heeft Narwal echter geen tanden die echt werken. In de mannelijke narwal stagneren de rechter hoektanden in de kaak en groeien nooit, terwijl de linker hoektand met de klok mee door het tandvlees naar buiten komt en ivoor vormt. Niettemin zijn er momenten waarop beide tanden groeien en twee slagtanden worden.
Ondertussen is het hoofd van de narwal relatief klein en neigt het rond te zijn in vergelijking met andere walvisachtigen met vrij korte afgeronde vinnen. En in plaats van een concave staart zoals andere walvisachtigen, heeft Narwal eigenlijk een bolle staart.
Volwassen mannelijke narwallen hebben een lichaam van 4,6 meter lang en wegen ongeveer 1590 kilogram. Terwijl vrouwelijke narwal een kleinere lichaamsgrootte heeft, ongeveer 4 meter en weegt 910 kg. Hoewel vaak beschouwd als een kenmerk van mannelijke narwallen, zijn er ook 15% van vrouwelijke narwallen die ivoor hebben.
Daarom wordt het bestaan ​​van ivoor in narwal behoorlijk speculatief. Hier zijn enkele theorieën met betrekking tot narwal-ivoor:
Hulpmiddelen om te overleven, zoals ijs plukken, speervissen of foerageren op de zeebodem. Deze theorie wordt echter gebroken door het feit dat de meerderheid van de vrouwelijke hoorns die niet gehoornd zijn, een langere levensduur bleken te hebben.
Ivoor als het belangrijkste kenmerk van mannelijke narwal die als een wapen fungeert in de competitie om vrouwen te krijgen.
Ivoor als een sensorisch orgaan, op basis van een onderzoek dat stelt dat er gevoelige zenuwen in hun slagtanden zijn, zodat het mogelijk is om veranderingen in de omgeving te detecteren, zoals temperatuur- en zoutfluctuaties.
informatie over narwaldieren, narwaldierbeschrijving, narwaldierkenmerken, oorsprong van narwalafbeeldingsbron: pinterest.com
Flyout en Narwal Habitat
Gebaseerd op gegevens van het Wereld Natuur Fonds (WWF) leven narwallen in de Noordelijke IJszee en rond de kustlijnen van Canada, Groenland, Noorwegen en Rusland. Ze zijn in de zomer in de kuststreek te vinden en varen in de winter op open zee.
Narwal is een betrouwbare duiker en kan een diepte van 1,5 km bereiken die niet wordt bereikt door licht met een waterdruk van meer dan 150 atmosfeer. Ze kunnen 25 minuten duren bij elke duik, omdat ze worden ondersteund door grote longen, flexibele ribben en myoglobine met hoge concentraties in het bloed.
Prooi en bedreiging voor Narwal
Om te overleven, eet of eet Narwal Groenlandse heilbot, kabeljauw uit pool- en arctische wateren en garnalen. Soms jagen ze ook op zeewolven, lodde en schaatseieren.
Aan de andere kant wordt het leven in de narwal bedreigd door externe omstandigheden, zoals klimaatverandering en menselijke activiteiten. Naast een hoge mate van stress als gevolg van een gevoelig gehoor, kan een toename van het scheepvaartverkeer ook een impact hebben op dodelijke aanvaringen en het narwal-navigatiesysteem verstoren.
Narwal gedrag
Narwallen leven in groepen van 3-8 en kunnen soms 20 bereiken. Onder normale omstandigheden vormen narwallen kleine groepen die zich tijdens het migratieseizoen in grote groepen verenigen.
Narwal Levenscyclus
Naar schatting kan narwal 30-40 jaar oud worden. Vrouwelijke narwallen bereiken seksuele volwassenheid tussen 4-7 jaar, terwijl mannelijke narwallen 8-9 jaar bereiken. Hun paarseizoen duurt april, met een draagtijd van 15 maanden. Gedurende deze tijd verhuisde de vrouwelijke narwal naar een baai om een ​​enig kind te baren met een lengte van ongeveer 1,5 meter en een gewicht van 82 kg. Onderzoek toont aan dat narwal na drie jaar één kind baart en dat elk kind bij de moeder blijft tot de leeftijd van 20 maanden.
Narwal Behoud Status
De IUCN merkt op dat narwal geen soort is die speciale aandacht behoeft. Hun bevolking wordt niet bedreigd, ongeveer 123.000 verhalen voor volwassenen verdeeld in 12 subpopulaties op de Noordpool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in