Alle levende wezens zijn niet geschapen met het oorsprongsprincipe. Allemaal goed ontworpen. Zelfs de eenvoudigste dieren op aarde zijn zelfs zo ingewikkeld.
Bovendien zijn "geavanceerde" gewervelde dieren zoals zoogdieren en vogels. Ze hebben complexe onderdelen en functies. Dus mensen die onbekend zijn met biologie vinden het misschien moeilijk om alles over hen te verkennen.
Hier zijn 12 dierorgelsystemen en hun functies:

1. Ademhalingssysteem
ademhaling en afbeeldingen van dieren, ademhalingsorganen van dieren en hun functies, ademhalingstoestellen van dieren en hun functies, ademhalingssystemen van dieren en hun functies, ademhalingsfuncties van dieren, ademhalingssystemen van dieren en hun functies, ademhaling van dieren en hun functies, ademhaling van dierenAdemen van paarden – afbeeldingsbron: ridningicentrum.com
Alle cellen kunnen niet goed werken, tenzij er zuurstof is. Dit element helpt het energie-extractieproces. Zodat dieren zuurstof moeten krijgen met hun luchtwegen.
Gewervelde landdieren verkrijgen zuurstof in de lucht met behulp van hun longen. Gewervelde zeedieren filteren zuurstof in water met hun kieuwen en ongewervelde exoskeletten passen diffusie van zuurstof toe, zowel van lucht als water in het lichaam.
Bovendien stoot het ademhalingssysteem bij dieren ook koolstofdioxide uit. Dit houtskoolzuur is een verspilling van een reeks metabole processen. Indien gestapeld in het lichaam, kunnen de gevolgen fataal zijn.
2. bloedsomloop
Gewervelde dieren gebruiken hun bloedsomloop bij het leveren van zuurstof aan cellen. Dit systeem omvat arterieel, veneus en capillair weefsel. Ze zijn belast met het transporteren van zuurstofrijke bloedcellen naar elke cel van het lichaam.
Er is ook een bloedsomloop bij ongewervelde dieren die de neiging hebben primitief te zijn. Dierlijk bloed diffundeert vrij door de lichaamsholte. Terwijl de bloedsomloop bij hogere dieren het hart zal betrekken, een orgaan dat blijft kloppen voor het leven van elk wezen.

3. Zenuwstelsel
Met dit systeem kunnen dieren zenuwimpulsen of zenuwprikkels / -berichten en sensorische impulsen verzenden, ontvangen en verwerken. Bovendien helpt het zenuwstelsel dieren ook om spieren te bewegen.
Dit systeem is verdeeld in drie in gewervelde dieren. Er is een centraal zenuwstelsel – waaronder de hersenen en het ruggenmerg, er is een perifeer zenuwstelsel en een autonoom zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bij ongewervelde dieren is vrij eenvoudig, maar het zenuwstelsel bij gewervelde dieren is zo geavanceerd.
4. Dierlijk spijsverteringsstelsel (spijsverteringsstelsel)
spijsverteringsstelsel van dieren en mensen, verschillen in het spijsverteringssysteem van dieren en mensen, spijsverteringssystemen van herkauwers en mensen, foto's van de spijsverteringssystemen van herkauwers en mensen, het ding dat het spijsverteringsstelsel van dieren onderscheidt die tussen mens en mens herkauwt, leg uit de verschillen in het spijsverteringsstelsel van herkauwers en mensen, verklaren de verschillen in het spijsverteringsstelsel van herkauwers met mensenVoorbeeld van spijsverteringsstelsel bij zoogdieren bij zoogdieren: mensen en konijnen – afbeelding: opentextbc.ca
Om metabolische processen te activeren en soepel te laten verlopen, moeten dieren voedsel afbreken in belangrijke componenten voor het lichaam. Het spijsverteringsstelsel van ongewervelde dieren is vrij eenvoudig. Contrast met gewervelde dieren, die een complex spijsverteringssysteem implementeren.
Alle gewervelde dieren hebben een "speciaal team" nodig, inclusief de mond, keel, vervolgens de maag, darmen en vervolgens de anus of cloaca. Er zijn ook andere organen betrokken, zoals de alvleesklier en de lever, die spijsverteringsenzymen produceren. Ondertussen hebben herkauwers zoogdieren vier magen tegelijk, zodat ze vezelige planten goed kunnen verteren.
5. Endocrien systeem (endocrien systeem)
Dieren op hoog niveau hebben een endocrien systeem dat bestaat uit klieren en hormonen die worden geproduceerd door glandulaire secreties. Er zijn ook klieren in kwestie, zoals de schildklier en de thymus. Dit systeem is zeer invloedrijk bij het beïnvloeden en beheersen van verschillende lichaamsfuncties. Of het groei, metabolisme en reproductie is.
6. Voortplantingsstelsel van dieren (voortplantingssysteem)
Natuurlijk moet dit ene systeem in de lijst worden opgenomen. Omdat dit systeem het mogelijk maakt voor dieren om nakomelingen te krijgen. Ongewervelde dieren vertonen een verscheidenheid aan reproductief gedrag. Maar in wezen zullen vrouwelijke dieren eieren produceren en mannelijke dieren bevruchten. Sommige zijn intern, sommige zijn extern.

Gewervelde dieren zoals reptielen, vissen en zelfs mensen hebben geslachtsklieren of gepaarde organen. Mannetjes zullen sperma produceren en vrouwtjes zullen eieren produceren. Mannelijke gewervelde dieren of mannelijke dieren op hoog niveau hebben een penis. Terwijl vrouwelijke of vrouwelijke gewervelde dieren op hoog niveau een vagina, tepels en melk en de baarmoeder hebben.
7. Lymfatisch systeem
Het lymfestelsel is nauw verwant met het bloedcirculatiesysteem. Dit systeem zelf bestaat uit lymfeklierweefsel in het lichaam. Het is zijn taak om heldere vloeistof of lymfe of lymfe te verwijderen en te circuleren. Maar dit systeem werkt alleen op gewervelde dieren op hoog niveau. Twee hoofdfuncties, namelijk om de bloedplasmacomponent aan de bloedsomloop te houden en om het immuunsysteem of de immuniteit van het lichaam te handhaven.
8. Spierstelsel
Dieren kunnen bewegen en de beweging controleren met spieren. Drie hoofdcomponenten in dit systeem zijn; skeletspier, gladde spier en hartspier.
Skeletspieren zorgen ervoor dat gewervelde dieren op hoog niveau kunnen lopen, kruipen, rennen, dingen vasthouden, zwemmen, enz. Gladde spieren spelen een rol in het spijsverteringsstelsel en de ademhalingswegen en treden op zonder bewustzijn. Terwijl de hartspier kracht levert wanneer de bloedsomloop aan het werk is. Ondertussen kunnen sommige ongewervelde dieren, zoals sponzen, bewegen door samentrekking van epitheelcellen – maar ze zijn niet gezegend met spierweefsel.
9. Immuunsysteem
Technisch gezien is het immuunsysteem het meest gecompliceerde systeem. Dit systeem heeft een grote verantwoordelijkheid. Ze moeten onderscheid kunnen maken tussen origineel weefsel en vreemd materiaal dat pathogeen is. Of het nu bacteriën, virussen of zelfs parasieten zijn.

Dit systeem moet ook de immuunrespons mobiliseren. Er zijn verschillende cellen, enzymen en speciale eiwitten die worden gewaarschuwd om de indringers van het lichaam te elimineren. Het lymfestelsel wordt de belangrijkste drager van het immuunsysteem. Beide zijn alleen te vinden bij gewervelde dieren en zoogdieren op hoog niveau.
10. Skeletal System (Support) -systeem
wat zijn de organen in dieren, wat zijn de dierlijke organen die je kent, wat zijn de functies van dierlijke organen, hoeveel dierlijke celorganellen zijn, de namen van dierlijke organen en hun functies, de namen van dierlijke organen en hun functies, de namen van dieren en bloedcirculatieorganen, de namen van bewegingsorganen in dier en zijn functie, naam van orgaan in dieren, skelet (ondersteunend) systeemVoorbeeld van een kader voor gewervelde dieren – afbeeldingsbron: britannica.com
Verschillende ongewervelde dieren, zoals schaaldieren en insecten, hebben een exoskelet als een externe lichaamsbedekking. Dit deel bestaat uit chitine en andere harde eiwitten. Pijlstaartroggen en haaien hebben ook kraakbeen. Terwijl gewervelde dieren worden ondersteund door het endoskelet of het interne skelet. Dit raamwerk is gemaakt van calcium en verschillende organische weefsels. Ondertussen zijn er ongewervelde dieren zoals sponzen, kwallen en wormen die geen endoskelet of exoskelet hebben.
11. Urinesysteem
Gewervelde landdieren produceren zonder uitzondering ammoniak of een soort bijproduct verkregen uit het spijsverteringsproces. Bij amfibieën en zoogdieren verandert deze ammoniak in ureum. De nieren verwerken het. Vervolgens gemengd met water en vervolgens uitgescheiden als urine of urine.
De reptielen en vogels stoten ureum uit samen met vast afval. Dus hebben ze technisch een urinesysteem, maar de vorm is niet vloeibaar. Weer anders met vis, die ammoniak direct tot expressie brengt. Ze hebben het niet veranderd in ureum.
12. Integumentair systeem
Dit orgaansysteem is belast met het onderscheiden, scheiden, beschermen en informant zijn. Dit systeem bestaat uit huid of andere structuren die het bedekken. Veren op vogels, haren op zoogdieren, schubben op vissen, klauwen, nagels, enz.
Naast het beschermen van dieren tegen gevaren voor het milieu, kan dit systeem ook de temperatuur regelen, druk of pijn voelen en zichzelf beschermen tegen prooien. Bij de mens produceert dit systeem zelfs vitale biochemicaliën zoals vitamine D.
Blijkbaar zijn veel delen in de vorm van organen die de activiteiten van dieren ondersteunen. Dus, dierlijke organen en hun functies. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in