Lily (lily) of lily planten verspreid over de hele wereld met verschillende soorten. Verschillende vormen, kleuren en maten.
Lily zelf is multifunctioneel. Mensen gebruiken het als sierplant, barrièreplant, vijverplant, etc. Hier is algemene informatie over lelies:
Koninkrijk: Plantae Divisie: Magnoliophyta Klasse: LiliopsidaOrdo: Liliales Familie: Liliaceae Genus: Lilium
Lily heeft veel fans. Over het algemeen wordt deze bloem gezien als een symbool van schoonheid en zuiverheid.

De betekenis kan verschillen afhankelijk van het type en de kleur
White Lily: eenvoud, zuiverheid en maagdelijkheid. Soms is het een weergave van de Maagd Maria.
witte lelies, witte lelies, witte regenlelieswitte lelies – afbeeldingsbron: homedepot.com
Oranje lelie: passie
lelie oranje, oranje lelieOranje lelies – afbeeldingsbron: prolandscape.info
Yellow Lily: symboliseert opwinding
gele lelie, gele lelie symboliseert, gele lelie
Roze / roze gestreepte lelie (Stargazer-lelie): vaak gebruikt als boeket of krans dat ambitie of motivatie voor de uitdagingen betekent.
Gele / gouden lelie: symbool van gezondheid, genezing en herstel.
Felrode lelie: symboliseert passie en past in een boeket bloemen wanneer ze verloofd of getrouwd zijn.
soorten lelies en afbeeldingen, soorten rode lelies, soorten parijslelies, soorten vredeleliebloemen, soorten lelies, verschillende soorten lelies, plantuien, grote uien, soorten tulpen in Indonesië, soorten leliesRode Lelie – afbeeldingsbron: pinterest.com
Lelietje-van-dalen: zoete smaak en zuiverheid van hart. Deze bloem is ook een van de meest geurende bloemen ter wereld.
Paaslelie: symbool van de Maagd Maria
Naast liefde, werd lelie ook als cadeau gekozen. Stel je voor, Lily heeft een verscheidenheid aan schoonheid en betekenissen. Enkele van de meest gewilde leliesoorten die slingers zijn, zijn stargazer en cassablanca. Naast de bloemen zijn lelie in potten en leliebollen ook heel populaire geschenken.
Wat zijn echte lelies?
Veel bloemen worden aangeprezen als lelie. Bijvoorbeeld lotusbloemen, daglelie of aronskelklelie. Maar in werkelijkheid behoren de bloemen tot een andere groep. Lily van de orde Liliales groeit uit knollen, die tijdens het droge seizoen of de winter een plek worden om voedselreserves op te slaan.
Lijst met soorten lelies en hun functies
Japanse goudgestraalde lelie (Lilium auratum): als snijbloem of als geurige snijbloem.
Oranje lelie (Lilium bulbiferum): kan worden gebruikt als vervanging voor aardappelen, omdat de knollen kunnen worden gegeten.
Canadese lelie (Lilium canadense): geurbehoeften
Madonna-lelie (Lilium candidum): de knol wordt gebruikt voor de behandeling, het is moeilijk.
Henry's lily (Lilium henryi): kan misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap verlichten en congestie verlichten
Ruw (Lilium japonicum): heeft voedingswaarde en wordt gebruikt om borstaandoeningen te verlichten.
Tijgerlelie (Lilium tigrinum): de knol is eetbaar
Paaslelie (Lilium longiflorum): gebruikt als bloembed of bloementuin.
Martagon-lelie, Turkscap-lelie (Lilium martagon): deze leliebollen kunnen hartaandoeningen verlichten.
Panterlelie (Lilium pardalinum): de knollen zijn eetbaar.
Regal lily (Lilium regale): een groep planten die een barrière kan vormen.
Japanse lelie (Lilium speciosum): kan zoetgeurende honing produceren.
Plant Lily bloemen
Deze plant groeit vaker uit knollen. Maar deze plant kan ook van de anderen groeien. Het is alleen dat lokale of online verkopers meestal leliebollen aanbieden.
Lelie uit zaden is inderdaad beter bestand tegen ziekten. Maar de groei van de lelie is vrij lang, dus je hebt tijd nodig om de bloemen te zien bloeien. De tijd is ongeveer 5-6 jaar. Daarom heeft lelie uit knollen de voorkeur.
Meestal lelie geplant in tuinen, parken of containers in de herfst of lente. Het land dat hij leuk vindt, is poreus, koel en heeft een goed afwateringssysteem. Bodem heeft ook steeds meer de voorkeur als het organisch materiaal wordt gegeven. Probeer voor de knollen zelf niet te verwelken of te drogen.
Als u al leliebollen heeft, moet u deze onmiddellijk planten. Veilige afstand varieert per variëteit, tussen 30-45 cm. Na het planten, moet u routinematig organische mulch of een 7-8 cm dik plantendekmateriaal aanbrengen. Mulch zal nuttig zijn om bodemvocht en knollen te behouden.
Verzorging van Lily Flowers
Deze plant hoeft niet elke dag of elke dag water te krijgen. Maar als je het water geeft, zorg er dan voor dat het water de knollen van planten kan bereiken. Tijdens het groeiseizoen moet u routinematig gedurende enkele weken een uitgebalanceerde meststof verstrekken. Maar probeer kunstmest met veel stikstof te vermijden.
Wanneer de wietzaadpods verschijnen, moet je ze onmiddellijk verwijderen. Vergeet niet, je moet ook de bladeren en stengels gooien als ze vergelen. Aan het einde van de herfst moet mulch worden weggegooid. Bewaar deze plant zodat bloemen perfect kunnen bloeien.
Gebruik van Lily Flowers
Verschillende soorten lelie, ook verschillende functies en toepassingen. Over het algemeen heeft lelie olie die kan worden geëxtraheerd. Als gevolg hiervan heeft deze olie verzachtende en helende eigenschappen. Wanneer de geur van lelieolie bijvoorbeeld wordt gemengd met calendula / goudsbloem / ontstekingsremmende bloemen, kan het een goed mengsel produceren voor een gevoelige huid. Lelieolie kan ook worden gebruikt voor baden, massage, wrijven voor baby's, gezichtscrème, nagelriemen, droge ellebogen, enz.
De betekenis en betekenis van Lily Flowers
Leliebloemen zijn er in verschillende vormen. Over het algemeen heeft de betekenis van loyaliteit, zuiverheid, herboren, de schoonheid van jeugdige passie, moederschap, vruchtbaarheid, enz.
Etymologische betekenis
Van de honderden soorten lelies, die allemaal tot hetzelfde geslacht behoren, namelijk Lilium. De term & # 39; Lilium & # 39; komt van het Grieks, & # 39; leirion & # 39 ;, wat een van de eerste woorden is om een ​​bloem te beschrijven. Het woord bestaat al duizenden jaren of eeuwen.
Symbool of symbool
De Grieken of Romeinen respecteerden het bestaan ​​van lelie enorm. Dus deze plant is aanwezig in tientallen van hun religieuze mythen. Bovendien wordt lelie ook veel gefokt.
Alchemisten zien lelie als een vrouwelijke plant. Alleen al in China werd lelie binnengevallen voor bruiloftsplanten. Omdat de indruk bestaat dat koppels met lelie de hoop hebben om nog lang gelukkig te zijn. Chinezen geven ook vaak lelies aan degenen die zich verloren voelen. Zodat Lily een trooster en troost van het hart kan zijn.
Planten of lelies zijn inderdaad vol betekenis. Deze plant lijkt een boodschap te geven zodat we onze eigen kracht kunnen omarmen en schoonheid kunnen uitstralen naar de omgeving. Lelies, informatie, hoe te verzorgen en hun betekenissen. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in