Hoe plant je kruidnagel zodat je snel fruit kunt dragen? Kruidnagel wordt een van de belangrijke agrarische grondstoffen in de handel. Dat is de reden waarom veel van de boeren een van deze kruiden kweken. In Indonesië worden kruidnagelplanten vaak gevonden in verschillende regio's van Sulawesi, zoals Noord-Sulawesi, Centraal Sulawesi, Zuid-Sulawesi en Zuidoost-Sulawesi. Zelfs kruidnagel is niet alleen om te voldoen aan de vraag van de lokale markt, maar ook naar het buitenland. Wees dus niet verbaasd als veel kruidnagelboeren op zoek zijn naar manieren om kruidnagel te kweken zodat het snel vruchten kan afwerpen.
Kruidnagel kweken voor snel fruit
Kruidnagel is een soort plant die zeer geschikt is in gebieden met een warm klimaat en zelfs regenval. Een goed temperatuurbereik voor kruidnagel is ongeveer 22 tot 30 graden Celsius en met regenval tussen 1500 – 4500 mm per jaar. In gebieden met een sterk winderig potentieel wordt het niet aanbevolen om kruidnagelplanten te kweken, omdat het niet geschikt is.
Lees ook = medicinale planten voor jicht en reuma
Misschien kunnen velen van jullie die kruidnagelplanten willen, onmiddellijk vrucht dragen. Omdat het een van de problemen is voor kruidnagelboeren. En om dit te overwinnen door kunstmest te geven. Maar voor degenen die net zijn begonnen, hier zijn een paar stappen over hoe je kruidnagel plant, zodat je snel fruit kunt proberen:

Als een stap voordat je kruidnagel plant om snel fruit te produceren, kan eerst worden gezaaid. Kies kruidnagelzaden met een goede kwaliteit, lichtgeel tot zwartachtig paars en de schil wordt langzaam geschild om geen pijn te doen. Daarna geweekt gedurende ± 24 uur in water. Daarna gewassen tijdens het wrijven en roeren in water. Doe 2-3 keer wassen totdat het slijm volledig is verdwenen.
Gebruik losse grond gemengd met mest als plantmedium en vul het in een plastic zak. Daarna, hoe kruidnagel te planten zodat het snel fruit kan dragen, dat wil zeggen, het plantmedium wordt bewaterd en voer het zaaien uit met een iets taps toelopende zaadpositie bovenop en bedek het vervolgens met aarde. Goede zaden groeien in minder dan 3 weken.
Zorg ervoor dat het vocht wordt gehandhaafd, water wordt zorgvuldig gedaan om de positie van de zaden niet te beschadigen. Plaats het op een schaduwrijke plek met mogelijk 25% blootstelling aan zonlicht. Om op een vooraf bepaalde locatie te planten, is het noodzakelijk om te wachten tot ongeveer 1-2 jaar oud.
hoe kruidnagel goed en correct te plantenKruidnagelzaden die klaar zijn om te planten
Hoe kruidnagel te planten zodat het juiste vruchtbare vasten het land dat eerst is voorbereid van gras of onkruid, reinigt. De grond wordt geploegd en vervolgens bekrast totdat de grond loskomt en mest krijgt. Maak ook grondafwatering. Laat enkele dagen staan ​​zodat de grond vruchtbaar wordt. Maak een plantgat, de afstand van ongeveer 8 x 8 meter. Het planten gebeurt langzaam en vervolgens bedekt met grond gemengd met mest.
hoe kruidnagels goed te planten

Het is ook belangrijk om kruidnagel te planten zodat ze snel fruit dragen. Voer intensieve zorg uit vanaf de leeftijd van het planten van 1 tot 4 jaar. Reinig de locatie rond de planten van onkruid door regelmatig te schoffelen. Bovendien wordt regelmatig kunstmest gegeven. Bemest de eerste twee jaar om de 4 maanden. En u moet NPK Grand-S 15-meststof tot 1,5 kg gebruiken voor elke boom.
De meststof wordt begraven rond een kruidnagelboom met een breedte gelijk aan de breedte van de luifel. De gebruikte meststof bestaat uit stikstof, fosfor en kalium. Deze drie elementen spelen een belangrijke rol en kunnen voldoen aan de behoeften bij de groei van kruidnagelplanten.
hoe kruidnagelbomen te planten die goed en juist zijn
Voor degenen onder u die gewoon wachten op de oogst, wees voorzichtig zoals vermeld in het bovenstaande punt. Zorgstadia worden routinematig en nauwkeurig uitgevoerd. Voer ook de stadia van ziektebestrijding uit die kruidnagelplanten kunnen aanvallen. Door dit te doen, wordt de groei van de kruidnagelplant niet geremd. Hopelijk zijn de stappen om kruidnagel te planten zodat ze snel vrucht dragen nuttig. Lees ook de meest effectieve muggenwerende planten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in