Kinderen in de leeftijd van 1 jaar tot 12 jaar zijn de juiste fase voor de ontwikkeling van kinderen. De kinderfase is verdeeld in kleine kinderen (1-6 jaar) en grote kinderen (7-12 jaar). In deze twee fasen zal alles wat door kinderen wordt geleerd het karakter van kinderen tot volwassenheid vormen. Niet alleen academische of lessen op formele scholen, het introduceren en opleiden van kinderen over de natuur is ook belangrijk, een van hen gaat over landbouw.

In dit moderne tijdperk vol technologie is landbouweducatie voor kinderen erg belangrijk om kinderen te leren hoe ze de natuur moeten respecteren en liefhebben, het werk van boeren, vissers en fokkers respecteren, en hoe ze de natuur zelf kunnen behouden en beschermen. Er zijn veel manieren om kinderen kennis te laten maken met de landbouw, hier zijn enkele eenvoudige tips zodat kinderen geïnteresseerd zijn en verschillende aspecten van de landbouw willen leren, zoals landbouw en veeteelt.

Nodig een vakantie uit voor Agro

Bij het ingaan van de vakantieperiode willen ouders meestal hun gezin mee op tournee. Welnu, het doet nooit pijn om een ​​vakantie te beginnen die niet alleen leuk is, maar ook kinderen kan opvoeden, namelijk door het bezoeken van agrotoerisme. Agro-toerisme combineert toerisme met landbouw, zodat bezoekers niet alleen reizen, maar ook tegelijkertijd het veld van de landbouw kunnen ervaren en leren. In Indonesië begint agro-toerisme zich te ontwikkelen omdat er steeds meer toeristen zijn die geïnteresseerd zijn in agro-toerisme, bijvoorbeeld de theeplantage agro-toerisme in Wonosobo, Midden-Java. Daar kunnen toeristen een enorme uitgestrektheid van theeplantages zien, niet alleen dat, toeristen kunnen ook het proces zien van het maken van thee, van het plukken van de toppen van thee tot poeder en verpakking. Naast theeplantages is een ander landbouwtoerisme dat niet minder interessant is in Yogyakarta, namelijk de drakenfruitplantage op Sabila Farm, gelegen in Kaliurang.

Sommige agro-toerisme presenteert zelfs een aantal gewassen die worden geteeld, ook een combinatie van vee en visserij, zoals in Caping Merapi, Yogyakarta en Kusuma Agro-toerisme in Batu, Malang, Oost-Java. Beide agrotoerisme bieden toeristen de mogelijkheid om landbouwproducten te kiezen die kunnen worden gekocht en naar huis worden gebracht. Niet alleen dat, er zijn ook verschillende soorten zaden, zodat toeristen zichzelf thuis kunnen planten.

Daarnaast zijn er ook ander agrotoerisme dat toeristen uitnodigt om het gevoel te voelen van het planten van rijst in de velden, het voeren van vee en vissen. Meestal zijn de kinderen erg enthousiast over dit soort activiteiten, daarnaast is agro-toerisme een interessante plek om een ​​selfiefoto te maken of samen met familie of vrienden.

Onderwijs door middel van games

Een gemakkelijke manier om kinderen nieuwe dingen te leren is door middel van games. het spel kan worden gedaan via bordspellen en applicaties op smartphones.

1. Bordspel

Bordspellen zijn spellen die door twee of meer mensen van aangezicht tot aangezicht worden gespeeld en strategieën regelen volgens de regels om winnaars te worden. De spelregels zijn afhankelijk van het type bordspel dat wordt gespeeld, bijvoorbeeld monopolie en slang en ladder. Onlangs is het spel ook ontwikkeld op bordspellen met het thema landbouw, waaronder Ecofunopoly, dat werd gespeeld als een monopoliespel, Agricola, waarbij elke speler optrad als het hoofd van een boerenfamilie, en Cacao waarbij de speler de rol van een leider die de welvaart van de stam moest garanderen door cacao te planten en te verhandelen.

Bordspellen zijn heel interessant, want niet alleen spelen en leren, kinderen kunnen ook socialiseren met hun speelkameraadjes.

2. Profiteer van smartphonetechnologie

Volgens de tijd en technologie is het geen kwaad om een ​​smartphone te gebruiken om kinderen kennis te laten maken met de landbouw. In de jaren 2000 aan het begin van de opkomst van consolespellen zoals Playstation, was er een game die heel bekend en interessant was, namelijk Harvestmoon. Zoals de titel suggereert, moet in het spel het hoofdpersonage dat wordt gespeeld een verscheidenheid aan taken uitvoeren, zoals landbouw, veeteelt, vissen, enzovoort om te overleven, zodat het spel niet alleen leuk is, maar ook kinderen leert over landbouw en het gevoel heeft om boeren en veeboeren te zijn.

Momenteel zijn dergelijke games al beschikbaar in verschillende applicaties voor smartphoneapparaten, zodat ze op elk moment kunnen worden gespeeld. Sommige game-applicaties over landbouw en veeteelt, onder andere Animal Farm for Kids, Farm for Kids, en nog veel meer zijn verkrijgbaar bij Playstore. Natuurlijk is ouderlijke begeleiding en toezicht nodig tijdens het spelen.

Directe teeltpraktijken thuis

De eenvoudigste en leukste activiteit om kinderen kennis te laten maken met landbouw is door praktijkoefeningen thuis. Voer de meest geschikte plantactiviteiten op de gemakkelijkste manier uit, bijvoorbeeld direct in uw huis planten of polybags en plantmedia in huis gebruiken. Profiteer ook van bestaande gebruikte items, zoals blikken met koekjes of gebruikte plastic flessen, vul vervolgens de groeimedia in. Kweekmedia kunnen in de boerderijwinkel worden gekocht als de beschikbaarheid van kweekmedia thuis zeer minimaal is.

Plantenzaden kunnen ook worden gekocht bij boerderijwinkels. Begin bovendien met gemakkelijk te kweken planten zoals groenten en introduceer bij het kind ook de naam van elke geplante groente. Geef regelmatig water met kinderen totdat de planten klaar zijn voor de oogst. Het zou heel mooi zijn als de resultaten van de teelt van planten in dit huis direct door kinderen kunnen worden geconsumeerd.

Directe plantactiviteiten zoals deze zullen veel dingen leren en belangrijke karakters vormen bij kinderen, variërend van discipline, geduld tot hoe hard werken iets kan produceren dat wordt verwacht.

Volgens het hoofd van BPTP-Balitbangtan Central Kalimantan, FF Munir, moet de introductie van de wereld van de landbouw bij kinderen vroeg worden gedaan. De introductie van landbouweducatie vanaf jonge leeftijd zal liefde voor de omgeving teweegbrengen, aangezien ze de volgende zijn generatie van agrarische ontwikkeling, dus het moet worden gericht op een mentale die houdt van het milieu. Daarom is positief gedrag nodig door de vorming van de mentaliteit van kinderen vanaf jonge leeftijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in