Gewervelde dieren zijn identiek aan dieren met een ruggengraat. Dit bot bestaat uit wervels of ruggengraat.
Gewervelde dieren zelf zijn het grootste deel van de akkoorden. Dit subbestand bestaat uit alle soorten zoogdieren, reptielen, vogels, amfibieën en vissen.
kenmerken van gewervelde gewervelde dieren, kenmerken van gewervelde dieren en bijvoorbeeld kenmerken van gewervelde dieren zijn, de belangrijkste kenmerken van gewervelde dieren zijn, kenmerken van gewervelde dieren, kenmerken van gewervelde gewervelde dieren, gewervelde dieren van hun kenmerken, vermeld de kenmerken van gewervelde dieren, een van de kenmerken van gewervelde dieren is, noem 5 kenmerken van gewervelde dierengewervelde fossielen – afbeeldingsbron: bigfootforums.com

Dus wat zijn de kenmerken of kenmerken van gewervelde dieren?
Gewervelde dieren hebben bilaterale symmetrie. Afgaande op de embryonale ontwikkeling kunnen dieren in tweeën worden verdeeld. Er zijn protostomie en deuterostomie.
Deuterostomia komt uit het Grieks, wat tweede mond betekent. Het eerste gat van de blastopora in de deuterostomie verandert in de anus. Maar bij protostomie verandert het gat in de mond.
Deuterostomian Superfilum bestaat uit twee phyla. Er zijn stekelhuidigen en akkoorden. Stekelhuidigen zijn ongewervelde zeedieren met doornige lichamen en voorbijgaande symmetrie. Voorbeelden zoals zee-egels, zeesterren en zeekomkommers. Terwijl de phylum-chordaten de meest opvallende leden hebben, namelijk gewervelde dieren.

Alle gewervelde dieren hebben meestal vergelijkbare karakterkwalificaties. Ze hebben een notochord of dorsaal zenuwkoord dat zich in de embryonale ontwikkeling bevindt, keelholte gespleten, dorsaal (hol) zenuwkoord en post-anale staart. Ze kunnen weer worden afgebroken volgens de ontwikkeling van het notochord dat een ruggengraat wordt. Voorbeelden van gewervelde dieren zijn zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen, vogels, haaien, kaakloze vissen, benige vissen en roggen.
Tot nu toe zijn meer dan 64.000 soorten gewervelde dieren beschreven. Het is gewoon dat deze soorten nog steeds een klein deel zijn van het geheel dat bestaat. De grootte van gewervelde dieren is zeer divers. Beginnend met de soort kikker Paedophryne amauensis van 7,7 mm tot de blauwe vinvis van 33 m. Van alle diersoorten zijn 4% gewervelde dieren beschreven. Terwijl de rest ongewervelden zijn.
Anatomie en morfologie van gewervelde dieren
Deze dieren worden gerangschikt door een soort stijve staaf die langs de lengte van het dier (wervelkolom) loopt, compleet met een holle buis van zenuwweefsel (ruggenmerg, aka ruggenmerg) aan de bovenkant. Dan is er onderaan een spijsverteringskanaal. Aan het voorste uiteinde (voorste structuur) is er de mond en vóór de achterste (achterste structuur) is het lichaam de anus. In een fase van ontwikkeling is er meestal een achterste staart van de anus.

Wervelkolom / wervelkolom
Het bestaan ​​van deze kolom is cruciaal voor gewervelde dieren. Het notochord ontwikkelt zich in de wervelkolom. Elk wordt gescheiden door een soort beweegbare schijf. Dit deel van de wervel bevindt zich meestal aan de achterkant van gewervelde dieren. Maar er zijn ook dieren die een notochord behouden en de kans verliezen om een ​​ruggengraat te hebben, bijvoorbeeld de steurvis.
Centraal zenuwstelsel
Het enige chordate lid met hersenen is gewerveld. Bij gewervelde dieren ontwikkelt zich het voorste uiteinde van de zenuwbuis. Onderscheid vervolgens of conus in drie hersenblaasjes.
Hoe zit het met de classificatie van gewervelde dieren?
Als de grootste chordate groep, hebben gewervelde dieren meer dan 62 duizend soorten. Ze zijn geclassificeerd op basis van fysiologische en anatomische kenmerken. Er zijn zoogdieren (zoogdieren), Agnatha (kaakloze vis), Osteichthyes (echte benige vis), Chondrichthyes (kraakbeenvissen), Reptielen (klimplanten), Amphibia (gewervelde dieren die in water en land leven), en Aves (kraakbeenvissen), reptielen (dieren van de kruip / kruip), Amphibia (gewervelde dieren die in water en land leven), en Aves (harige gewervelde kraakbeenderen).

Er is de term "gnathostoma", wat & # 39; kaakmond & # 39; betekent. Deze term verwijst naar dieren met kaken, die bestaan ​​uit vissen en tetrapoden. Het zijn reptielen, amfibieën, zoogdieren en vogels. Tetrapod is in tweeën gedeeld. Er zijn amnions en amfibieën.
Amniota is een tetrapod gewervelde bekleed waarvan de eieren speciaal zijn ontworpen om zich aan te passen aan het leven op aarde. Voorbeelden zijn reptielen, zoogdieren en vogels. Ze ontwikkelen eierschalen buiten of ook bedacht door de moeder. Het ei is uitgerust met een waterdichte omgeving. Daarnaast werd ook speciaal vruchtwater gemaakt om het te beschermen. Aldus de kenmerken van gewervelde dieren. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in