Wat voor soort kameel is je het meest bekend?
Kamelen zijn onderverdeeld in twee soorten. Er zijn Arabische kamelen en Bactrische kamelen. Zoals de naam al aangeeft, komen Arabische kamelen uit de Arabische woestijn. Deze variëteit heeft slechts één bult. Terwijl Bactria twee bulten heeft. Ze leven in Noord- en Oost-Azië, vooral in de Gobi-regio.
Beide kameelsoorten worden zelden in het wild gevonden. Een klein deel daarvan wordt geïmporteerd in het Amerikaanse zuidwesten van de woestijn. Sommigen overleven nog steeds in hun natuurlijke habitat.
Deze hoeven zijn herbivoren. Het bereikt 2,1 meter hoog met een bult. Zijn gewicht kan de grootte van 726 kg raken.
kamelen, wat zijn de speciale kenmerken van de kameel, wat zijn het voedsel van de kameel, wat zijn de kenmerken van de kameel, wat zijn de speciale kenmerken van de kameel, wat is de functie van de bult op de kameel, hoe passen de kamelen zich aan op hete plaatsen, hoe passen kamelen zich aan hun omgeving aan, leggen ze uit hoe kamelen overleven, zolang ze afkomstig zijn vanArabische kameel, bult kameel (Dromedaris)

Camel uiterlijk
Kamelen hebben kleine hoofden en lange benen. Er is één bultkameel (Dromedaris) en er zijn twee bultkamelen (Bactrisch). Beiden gebruiken de bult om vet op te slaan als energiereserves in het magere seizoen.
Kamelenvoedsel
Kameel bereik is erg breed. Evenzo met de planten die ze consumeren, die kunnen variëren. De mond van kamelen is ook vrij ruw, zodat ze bijna alle soorten vegetatie kunnen eten. Of het nu gaat om droge vegetatie, zoutstruikalias en doornige planten.
Het type kamelenvoedsel hangt af van of de kameel wild, huiselijk / goedaardig is of een dierentuin bewoont. Wilde kamelen eten alles; zaden, gedroogde bladeren van visvlees, botten, enz. Binnenlandse kamelen geven de voorkeur aan gras, dadels, haver, enz. Terwijl kamelen in dierentuinen hooi en hooi routinematig verslinden. Elke dag kunnen ze zelfs 3,5 kg voedsel uitgeven!
kamelen, kamelen hebben een speciale eigenschap, dat wil zeggen, kamelen hebben een leefomgeving met luchttemperatuur, kamelen hebben een bult voor, kamelen slaan voedselreserves op in de vorm van vet in delen, kamelen waarvan we vaak weten dat ze over het algemeen een bult hebben. kameel bult is geclassificeerd als aanpassing, struisvogel heeft hoeveel oogleden, struisvogel is, struisvogel habitat is, struisvogel speciale eigenschap isBactrische kameel
Kameel bijnaam
Kamelen staan ​​bekend als & # 39; schepen van de woestijn & # 39; alias woestijnschepen. Met andere woorden, wanneer de omgeving heter wordt, kunnen kamelen hun eigen lichaamstemperatuur verhogen. Zodat ze kunnen voorkomen dat zweet naar buiten komt. Ze kunnen zichzelf ook onderdrukken om niet veel vloeistoffen te verliezen.
Kamelen kunnen ook tolerant zijn als ze 40% van hun lichaamsmassa verliezen tijdens periodes dat water en voedsel schaars worden. Hun dikke vacht kan ook een natuurlijke beschermer zijn tegen koud en warm weer.
Kamelenbult
Een van de belangrijkste kenmerken van een kameel is de bult. Dit prominente lichaamsdeel kan ongeveer 36 kg vet opslaan. Wanneer bronnen niet beschikbaar zijn, kan bultinhoud worden opgesplitst in energie en water. Het is niet verrassend dat kamelen zonder water tot 161 km kunnen reizen.
Bovendien zweten kamelen in omgevingen met temperaturen tot 49 graden Celsius zelden. Zodat hun lichaamsvloeistoffen duurzaam blijven. Eenmaal toegang tot water, zal de kameel het opslaan als een voorraad voor meerdere weken.
Drink kamelen
In vergelijking met andere zoogdieren kunnen kamelen sneller rehydrateren. Daarom kunnen kamelen in slechts 10 minuten meer dan 200 liter slikken. Deze hoeveelheid zal zeker dodelijk zijn voor andere dieren, maar voor kamelen is drinken als een spons die water absorbeert.
Kamelenwateropslag
Gedurende deze tijd is er een mythe die zegt dat kamelen water opslaan in de bult. Hoewel punk op Bactrische kamelen een schat aan vet is. Deze vetten worden energiereserves wanneer voedselbronnen moeilijk te vinden zijn. Kamelenwater zit in de bloedbaan. Ja, de biologische waterbesparende methode in kamelenstijl is inderdaad zeer uniek en verbazingwekkend.
Hoe kamelen overleven in de woestijnomgeving
Woestijnen zijn niet de ideale habitat voor de meeste levende wezens. Alleen bepaalde dieren, die zo zijn ontworpen, kunnen daar lang mee. Zoals een kameel, die een speciaal neusgat heeft zodat het zand niet gemakkelijk binnendringt. Lange wimpers en borstelige wenkbrauwen helpen ook de ogen te beschermen.
Dankzij de grote, sterke lippen kan de kameel ook prooien op woestijnvegetatie, zowel droge als doornige. Kamelen zijn bovendien uitgerust met grote en dikke schoenen. Ze kunnen ook navigeren in moeilijk terrein dat ruw, rotsachtig is en het zand verschuift soms.
Unieke en interessante feiten over kamelen
Kamelen vormen al duizenden jaren het centrum van de Arabische cultuur. In het Arabisch zijn er meer dan 160 woorden voor de term & # 39; camel & # 39 ;.
Kamelen kunnen zwemmen, hoewel ze ze zelden toepassen.
Kamelenpoten zijn breed en kunnen voorkomen dat ze in het zand zinken.
Kamelen gebruiken geen bulten om waterreserves op te slaan, maar eerder een soort vetweefsel.
Heeft iemand ooit een kameel gezien of zelfs gereden? Hoe is het gevoel? Dus, kameeldieren, speciale functies en functies. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in