Op het eerste gezicht lijkt de vorm van een kakapovogel op een uil. Het is gewoon, geelachtig groene kakapo en nog steeds in één broederschap met papegaaien en papegaaien. Het slechte nieuws, deze gedrongen vogel met een mysterieus figuur staat op het punt van uitsterven. Hoe zien hun levens eruit? Bekijk meer!
foto van een kakapo, waarom kan een kakapo niet vliegen, de prijs van een kakapo, de verkoop van kakapo, papegaai kakapo, papegaai kakapo, het geluid van een kakapoKakapovogel – globaldiasporanews.com
Algemene informatie
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Aves
Bestelling: Psittaciformes
Familie: Nestoridae
Geslacht: Strigops
Wetenschappelijke naam: Strigops Habroptilus
Interessante kenmerken en feiten van Kakapo
Kakapo is de grootste papegaaiensoort ter wereld die ongeveer 60 cm kan groeien. Niet alleen dat, kakapo is ook de zwaarste met een gedrongen lichaamshouding van ongeveer 2-4 kilogram, dus dat is de reden waarom kakapo niet kan vliegen.
Als endemisch dier in Nieuw-Zeeland kun je Kakapo niet vinden in andere regio's. Naar verluidt kan Kakapo niet vliegen omdat er in Nieuw-Zeeland geen zoogdieren zijn die hun roofdieren worden, zodat Kakapo evolueerde om zich over land te verplaatsen.
Kakapo heeft in vergelijking met zijn grote omvang relatief korte vleugels. Ze hebben echter vleugels nodig om het evenwicht te bewaren en het lichaam te ondersteunen bij het springen in de bomen. Dit nachtdier gebruikt ook zijn vleugels om te vertragen wanneer hij van boomtakken naar de grond springt.
Net als andere soorten papegaaien heeft kakapo grote geschubde voeten, met twee tenen naar voren gericht en twee tenen naar achteren gericht. Deze anatomie helpt kakapo om ergonomisch vast te houden aan de boomtakken. Ze hebben ook lange, scherpe klauwen voor het klimmen in bomen.
waarom Kakapo niet kan vliegen, prijs van Kakapo, verkoop van Kakapo, papegaai Kakapo, papegaai Kakapo, geluid van Kakapo, Kakapo fotoKakapo – afbeeldingsbron: digitalspace.info
Bovendien heeft Kakapo grote bruine ogen die op uilen lijken. De vorm van het hoofd en de bek van de kakapo ondersteunt ook deze gelijkenis, dus ze worden vaak de uilpapegaaien genoemd.
In termen van dieet, is kakapo geclassificeerd als herbivoor. Ze eten graag zaden, noten, fruit, aardbeien en bloemen. Rimu-boomfruit is een favoriet voedsel van Kakapo en kijkt altijd uit naar de tijd dat de boom fruit draagt.
Tijdens het broedseizoen trekt mannelijke kakapo de aandacht van vrouwen met luide oproepen en een complex uiterlijk. Kakapo zal zich alleen vermenigvuldigen wanneer de voedselvoorziening overvloedig is, dus het reproductieproces van Kakapo kan erg langzaam zijn. Bovendien bereikt mannelijke kakapo seksuele volwassenheid rond de leeftijd van 5 jaar, terwijl vrouwelijke kakapo de leeftijd van 10 jaar moet bereiken om klaar te zijn om te fokken.
Interessant is dat Kakapo vrij lang is met een gemiddelde levensduur van ongeveer 60 jaar. Niet zelden zijn er ook kakapo die langer leven, tot 100 jaar.
Net als andere diersoorten die in Nieuw-Zeeland leven, is kakapo erg belangrijk voor lokale stammen, dus het maakt af en toe deel uit van legendes en folklore. Bewoners jagen vaak op kakapo als voedsel en gebruiken hun vacht als kleding. Menselijke jacht en de komst van roofdieren gebracht door Europese kolonisten verminderde de populatie van de Kakapo in 2009 tot minder dan 150 in het wild.
Ja, het kan gezegd worden, ze zijn opgenomen in een rij van soorten die het meest worden bedreigd door de status van uitsterven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in