Miereneter is een dier dat een speciale positie inneemt in het hart van Prins William en Sir David Attenborough. Zelfs de Britse naturalist en omroep namen pangolins op in een lijst van 10 dieren die op zijn persoonlijke ark zouden worden meegenomen. Wat is er zo speciaal aan pangolin?
Op het eerste gezicht lijken pangolines als vreemd uitziende dieren. Zijn schelp is als gepantserd, zijn gang is ongebruikelijk, zijn staart kan krullen en zijn tong is zo lang. Maar wie had gedacht, dit dier is het meest bejaagd. Prijskaartje kan omhoogschieten.
In reactie op de dreiging van het uitsterven van pangolines of miereneters zijn verschillende campagnes gepromoot om het bewustzijn te vergroten. Als president van de United for Wildlife ondersteunt Prince William de organisatiebeweging SavePangolin en de toepassing Roll With The Pangolins. Sir David Attenborough maakte ook zijn keuze op de Sunda Pangolin als een van de 10 favoriete soorten waar hij voor zou vechten om uitsterven te voorkomen.
op pangolines wordt gejaagd, waarom op pangolins wordt gejaagd, op pangolins wordt gejaagd door mensen omdat hun schubben worden gebruikt, waarom op pangolins wordt gejaagd, pangolins worden gejaagd om te worden genomen
Reporting from The Telegraph, hier zijn de feiten over pangolins:

Pangolin heeft 8 soorten
Acht soorten pangolines komen nog steeds uit de Manidae-familie. Vier soorten komen uit Azië. Er zijn Sundanese pangolins (Maleis), Chinees, Palawan en Indiaas. De andere vier pangolines komen uit Afrika. Er zijn boommiereneters, Kaapmiereneters, reusachtige grondmiereneters en lange staartmiereneters.
Pangolin tong kan langer zijn dan zijn lichaam
Als de pangolin-tong volledig is uitgestrekt, kan deze 40 cm worden. Kleverige tong wordt een zeer betrouwbaar deel van de mond, vooral wanneer hij een dagelijkse inname van 200.000 insecten consumeert. Miereneter heeft geen tanden en kan automatisch niet kauwen.
Het enige geschubde zoogdier worden
Het lichaam van de pangolin is bedekt met schubben gemaakt van keratine. Dit materiaal groeit ook hoorns, menselijke nagels en vogelklauwen. De schubben zijn hard en kunnen het lichaam van de pangolin beschermen tegen roofdieren. Maar voor sommige mensen zijn pangolin-schalen erg nuttig als traditionele geneeskunde.
In China drogen en roosteren ze pangolin-schubben. De sisk wordt verondersteld de pus te drogen, parese te verwijderen en borstvoeding te stimuleren. Sommige Aziaten geloven ook dat pangolin een krachtige remedie kan zijn voor acne en kanker. Sommigen gebruiken zelfs pangolin-schubben als jas. Geen wonder dat de weegschalen tegen hoge prijzen zijn gekoppeld.
De betekenis van de naam Pangoling
Pangolin of pangolin is een naam afgeleid van Maleis. Deze taal wordt gebruikt door Indonesië, Maleisië en Brunei Darussalam. Het woord & # 39; pangolin & # 39; komt van het woord & # 39; rollers & # 39 ;, wat & quot; oprollen & # 39; betekent. Deze term verwijst naar het gedrag of het mechanisme van pangolinafweer wanneer men zich bedreigd voelt. Helaas maakt deze techniek het voor mensen gemakkelijker om het te vangen.
Sommige graafgaten, sommige klimbomen
Pangolin is gezegend met grote, gebogen klauwen. Zodat ze aan boomtakken kunnen hangen. Sommigen gebruiken het om harde oppervlakken te graven. Boombewoners of degenen die lange tijd aan bomen doorbrengen, bijvoorbeeld Afrikaanse Afrikaanse pinguïns, zijn beter in het klimmen in bomen. Terwijl andere pangolin-soorten meer gekwalificeerd zijn in termen van het graven van het grondgat.
Zelfs de Big Cat is verward tegenover Trenggling
Mierenroofdieren, naast mensen, zijn er nog andere dieren. Bijvoorbeeld tijgers, leeuwen, luipaarden, enz. Maar de roofdieren zullen in de war raken wanneer de pangolins zichzelf oprollen als een bal. De strategie is altijd succesvol geweest in het bedriegen van roofdieren.
Ik weet niet hoe lang de levensverwachting van pangolines
Er is een veronderstelling dat pangolines ongeveer 20 jaar in het wild kunnen leven. De oudste pangolin die ooit in gevangenschap heeft geleefd, was 19 jaar oud. Maar pangolines zijn zeer zeldzaam in dierentuinen te vinden. Omdat pangolines die in gevangenschap leven, vaak ondervoed zijn, snel gestrest zijn, vatbaar zijn voor depressie en worden bedreigd met voortijdige dood. Daarom weet niemand echt wat de gemiddelde leeftijd van een miereneter is.
Vergelijkbaar met de Pangolin van Skun
Anteater zelfverdedigingssystemen rollen zichzelf op. Ze kunnen ook een tegenaanval uitvoeren met behulp van de weegschaal. Zo niet, dan kunnen ze een onaangename geur produceren die uit de klieren in de buurt van hun anus komt. De methode is vergelijkbaar met skunk. Het is gewoon zo dat pangolines geurvloeistof niet kunnen spuiten.
Miljoenen pangolins gedood en verhandeld
In het afgelopen decennium zijn de handel en pangolinmoorden snel gestegen. Geschat wordt dat er elk jaar 100 duizend pangolines uit Azië en Afrika worden gevangen. Het merendeel werd naar Vietnam en China gestuurd. Omdat dat de markt is waar weegschalen en pangolinvlees het drukst zijn. Nu heeft de International Union of Conservation of Nature (IUCN) pangolines op de rode lijst van bedreigde dieren geplaatst.
beschermde dieren, gejaagde dieren, waarom pangolines worden beschermd, waarom pangolins worden duur, waarom pangolins worden gejaagd, waarom wordt op pangolins gejaagd, waarom wordt op pangolins gejaagd, waarom zijn pangolins-schalen duur, waarom zijn pangolin-schalen voor wat een pangolin-huid is?
Slecht Pangolin-gezichtsvermogen
Zeven soorten pangolin zijn 's nachts actiever. Terwijl pangolines met lange staart uit Centraal- en West-Afrika routinematig overdag activiteiten verrichten. Nachtelijke pangolines hebben kleine ogen. Hun gezichtsvermogen is erg slecht. Maar ze konden mierenhoop en termietheuvels vinden door gebruik te maken van het gevoel van horen en ruiken.
Pangolin-daten kan ingewikkeld zijn
de pangolin is seksueel dimorf. Met andere woorden, hun geslacht is onevenwichtig qua gewicht. Mannelijke pangolines zijn meestal 50% zwaarder dan vrouwen. Terwijl de miereneter in India tot 90% kan verschillen. Het pangolin-paarseizoen is onzeker. Alleen, mannelijke miereneter zal het andere geslacht verleiden door zijn territorium te markeren. Ze gebruiken hun eigen urine. Dan wachten ze op de komst van de vrouwelijke pangolin die zijn voetstappen volgt.
Naaste familieleden van pangolin zijn mogelijk geen miereneters
Pangolin alleen is een prehistorisch dier. Veel wetenschappers hebben echter andere opvattingen over pangolin-taxonomie. Eerder waren er schattingen dat zoogdieren deel uitmaakten van de Xenarthra-familie, waaronder gordeldieren, luiaards en miereneters.
Maar uit de laatste gegevens is er een neiging dat pangolines dichter bij carnivoren zijn. Zelfs de volgorde leidt tot beren, hyena's en wolven.
Wat is volgens u het meest interessante feit over pangolin? Feiten over pangolines. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in