Als je het woord 'Giraf' hoort, moet je onmiddellijk denken aan het lange zoogdier wiens lange nek. Ja, dit dier is een van de hoogste ter wereld. Ze houden van grazen in open bosgebieden in sub-Sahara.
Tot nu toe zijn er 9 bekende ondersoorten giraffen gevonden. Ze zijn verspreid over verschillende geografische locaties. Lichaamspatronen en kleuren variëren ook. Vroeger zwierf giraf door Afrika bezuiden de Sahara. Ze wonen ook in delen van Noord-Amerika. Maar nu wordt hun bevolking kleiner en meer geïsoleerd, vooral in Centraal-Afrika.
Eenmaal op weg naar het zuiden, is de girafpopulatie goed bewaard gebleven en stabiel. Sommige gebieden blijven ook behouden. Omdat veel particuliere boerderijen de vraag blijven vergroten.
girafdieren en hun uitleg, girafdieren en hun kenmerken, girafdieren waar ze vandaan komen, girafdieren en hun informatie, girafetende dieren, girafdierkenmerken, girafdierkenmerken, girafdierenvoorbeelden, giraf encyclopedieënGirafdieren – afbeeldingsbron: reset.org

Het volgende is een classificatie en korte informatie over giraffen:
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: zoogdieren
Bestelling: Artiodactyla
Familie: Giraffidae
Geslacht: Giraffa
Latijnse naam: Giraffa camelopardalis
Groep: Zoogdieren
Aantal soorten: 9
Locatie: Afrika bezuiden de Sahara
Habitat: savanne / grasland en open bos
Kleur: Wit, bruin, bruin, zwart, rood
Huidtype: Harig
Grootte: 4-6m
Gewicht: 550-1.930 kg
Maximale snelheid: 60 km / uur
Dieet: Herbivoren
Hoofdprooi: fruit, bladeren, zaden
Roofdieren: leeuwen, hyena's, luipaarden / luipaarden
Lifestyle: dagverloop
Interactie: groep
Levensduur: 20-25 jaar
Seksuele volwassenheid: 3,5 – 4,5 jaar
Zwangerschap periode: 457 dagen
De gemiddelde babygiraf: 1
Speenleeftijd: 13 maanden
Beschermingsstatus: Bedreigd
Geschatte bevolking: stabiel
De grootste bedreiging: verlies van leefgebied en stroperij
Aantrekkelijke eigenschap: interessant verenpatroon of patroon en een zeer lange nek
Interessant feit: zijn lange, zwarte tong kan een grootte van 45 cm bereiken.
Anatomie en uiterlijk van een giraf
Het kenmerk van een giraf ligt in zijn lange nek. Dit voordeel zorgt ervoor dat giraffen planten of hoge bladeren kunnen bereiken, wat niet door andere dieren kan worden bereikt. Hun visie neigt ook goed en scherp te zijn.
Zijn nek is uitgebeend zoals andere hoefdieren. Het is precies dat, de nek van de giraf heeft een speciale lengte. Bovenaan zijn uitsteeksels zoals hoorns.
Gedrag, kenmerken en levensstijl van Giraffe
Kun je raden, de grote omvang van een giraf moet veel voedsel vergen. Ze gebruiken ook de ochtend en avond om een ​​maaltijd te eten. Op dat moment was de hitte van de zon niet zo heet. Eenmaal in de middag kiest de giraf ervoor om te schuilen of te rusten.
De girafgroep bestaat meestal uit vrouwelijke giraffen en hun kinderen die nog bescherming nodig hebben. Terwijl mannelijke giraffen de neiging hebben om afstandelijk te zijn. Ze zwerven ook vaak rond op zoek naar voedsel en vruchtbare partners.
De kansen zijn mannelijk en mannen zullen vechten. U doet dit door de nek en het hoofd te bonzen. Meestal vechten ze omdat ze dominantie willen tonen. Ze vechten ook om vrouwelijke giraffen.
girafdierfeiten, girafdierfuncties, girafdierkenmerken, girafdierfiguren, girafuniciteit, girafdierbeschrijving, girafdiersterktes, girafzoogdieren, girafachtige dieren, giraffen inclusief herbivoor dieren, giraffen inclusief wat giraffen, girafdieren voordelen, giraf dierensterktes, girafzoogdieren, girafachtige dieren, giraffen inclusief herbivoren, giraffen inclusief welke girafgirafEen giraf – afbeeldingsbron: livescience.com
Giraf reproductie
De fokperiode van de giraf vindt het hele jaar door plaats. Wanneer de mannelijke giraf een partner heeft gevonden en met hem is getrouwd, keert hij terug naar het leven alleen. Terwijl het vrouwtje gedurende 15 maanden een baby zal verwekken. Meestal zullen ze bevallen van een enkele baby. Er zijn zelden giraffen die een tweeling baren.
Girafbabys zijn al 2 meter lang. Ze hebben ook unieke patronen op hun lichaam geërfd. Meestal houdt de moeder het kind meestal ongeveer 15 dagen uit de buurt van de groep. Op de leeftijd van 1 jaar zullen ze worden gespeend.
Giraf eten
Als herbivoor consumeren giraffen verschillende planten. De lange nek maakt het voor giraffen gemakkelijk om planten op hoogte te bereiken. Ze hebben dus niet veel concurrenten om de plant te verslinden.
Giraffen kunnen het hele jaar door op meer dan 60 soorten planten jagen. Meestal reiken ze met hun lange tongen naar takken, kauwen ze en slikken ze door. Ze eten vaak de bladeren van acaciabomen. Ze jagen ook op fruit, wilde abrikozen, zaden, bloemen en vers gras – vooral na regen.
Ongeveer 70% van het vocht dat een giraf nodig heeft, kan worden verkregen uit zijn voedsel. Ze hebben ook niet veel drinkwater nodig. Zodra ze een waterbron hebben gevonden, moeten ze hun voorpoten strekken zodat het hoofd naar beneden kan gaan of de grond kan bereiken om te drinken.
Roofdieren en bedreigingen voor giraffen
Veel carnivoren zijn op zoek naar giraffen. Het belangrijkste roofdier is de leeuw, die wel een plek in de droge savanne deelt. Hyena's en luipaarden willen ook niet verliezen. Ze liggen vaak op de loer en zijn klaar om op te springen.
Geen wonder dat het verdriet gelukkig is in de open vlaktes. Zo kunnen ze hun blik rondcirkelen om zorgvuldig te kunnen zien. Hun gezichtsvermogen is tenslotte cool.
Als er een gevaarsteken is, zal de giraf onmiddellijk rennen. Uniek is dat ze niet traag kunnen werken. Omdat hun benen lang zijn, dus hun stappen breed. Om zichzelf te verdedigen, zijn giraffen ook klaar om aan te vallen met hun grote, lange benen.
Het is gewoon dat het kind van de giraf nog steeds zo zwak en kwetsbaar is. Daarom zullen hun ouders er altijd zijn en hen beschermen. Helaas wordt slechts 50% van de succesvolle girafkinderen groter. Ze worden gemakkelijke doelen voor roofdieren en jagers.
Giraffen en mensen
Giraf werd een van de toeristische magneten. Veel mensen willen giraffen direct zien tijdens het doen van safari's. Maar de giraffenpopulatie blijft gestoord door de jacht en aantasting van hun natuurlijke habitat. In sommige landen worden giraffesoorten zelfs als uitgestorven beschouwd.
Het verschilt van Zuid-Afrika, waar girafpopulaties de neiging hebben om te groeien. Blijkbaar zijn veel particuliere boerderijen geïnteresseerd in het behoud ervan. Maar toch, de belangrijkste problemen met betrekking tot stroperij en verlies van de oorspronkelijke habitat van giraffen zijn nog steeds een ingewikkeld probleem.
Beschermingsstatus
IUCN heeft giraffen opgenomen in de lijst met soorten die zich het minst zorgen maken of weinig risico lopen, maar die soorten blijken te zijn waarvan wordt voorspeld dat ze in de nabije toekomst zullen uitsterven in hun natuurlijke omgeving. Sommige soorten van in totaal 9 soorten giraffen zijn officieel geregistreerd als bedreigde of bedreigde dieren.
Moge het bewustzijn over de bescherming en het behoud van giraffen en andere dieren blijven toenemen, ja. Dus, girafdieren, hun oorsprong en kenmerken. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in