Dugongs staan ​​bekend als zeemeerminnen. Maar ze zijn exclusief vis. Het zijn grote zeezoogdieren. Een van de leden van Sirenia (koe / zeestier) is verspreid in warme wateren, over de Indo-Pacifische tropen, vooral in Indonesië en Australië.
doejong dieren fokken op een manier, doejong dieren bevallen of leg eieren, doejong dieren zijn, doejong dieren fokken met, doejong dieren fokken of leggen eieren, foto's van doejong dieren, welke doejong dieren, doejong bedreigde dieren, doejong beschermde dieren, inclusief eventuele doejong dierenDugong-dieren – afbeeldingsbron: chuffed.org

Classificatie en korte feiten over doejongs / doejongs:
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: zoogdieren
Bestelling: Sirenia
Familie: Dugongidae
Geslacht: Dugong
Latijnse naam: Dugong Dugon
Type: Zoogdieren
Dieet: Herbivor
Grootte: 2,7-3 m
Gewicht: 150 – 400 kg
Maximale snelheid: 22 km / uur
Levensduur: 50-70 jaar

Lifestyle: eenzaam
Beschermingsstatus: bedreigd
Kleur: grijs, bruin
Huidtype: leer
Favoriete eten: zeewier
Habitat: zeewierbossen en warm tropisch water
Hoofdprooi: zeewier, bloemen, algen
Roofdieren: haaien, krokodillen, mensen
Speciale kenmerken: vertakkende staart en gigantische lichaamsgrootte
Dugong en zeekoe
doejong is, doejong reproduceert door hersens, wat is doejong, doejong betekent, zee doejong, doejong omvat viviparous of ovovivipar dier, doejong dugong, grappige doejong, wat dugong, inheemse doejong, doejong rassen met behulp van levende of ovovivipar dieren, doejong doejong grappige doejong, wat doejong, inheemse doejong, doejong op een bepaalde manier
Op het eerste gezicht lijken doejongs op zeekoeien. Hoewel ze nog steeds nauw verwant zijn, zijn ze twee verschillende soorten. Naast de schedelbotten is de staart anders. De staart van de lamantijn is breder en plat, terwijl de staart van de doejong er vertakt uitziet als een staart van een haai.
De grootte van Dugong is kleiner dan zeekoe. De meeste volwassen doejongs wegen 400 kg en zijn ongeveer 3 meter lang. Hun grootte is vergelijkbaar met een koe.

Dugongs zijn identiek aan zeemeerminlegendes. het is mogelijk dat zeilers doejongs in de verte zagen zwemmen. Dan denken ze aan doejongs als half vis en half mens. Deze legende is ook gehecht aan Manatee.
Dugong Habitat en voedsel
Deze dieren voelen zich thuis in ondiep water met een warm klimaat. Ze zijn herbivoren, dus ze jagen graag op zeewier, dat inderdaad overvloedig groeit in ondiepe tropische wateren. Ze aten veel rantsoen.
Dugong-reproductie
Om de vijf jaar zal een vrouwelijke doejong één baby baren. Dit kleine wezen werd geboren onder water, waar hij onmiddellijk zou kunnen zwemmen en inhaleren. De baby weegt naar schatting 20 kg en is 1 meter lang. Tot de leeftijd van 2 jaar zal de baby nog bij de moeder wonen. Meestal duurt het ongeveer 15 jaar om de grootte van een volwassen doejong in het algemeen te hebben.

Helaas blijft de populatie van doejongs achteruitgaan. De meeste worden gevangen in grote commerciële visserij. Het is niet verrassend dat doejongs een van de meest kwetsbare dieren zijn. Maar hun leeftijd is naar verwachting behoorlijk lang, meer dan 70 jaar.
Behoud, Dugong de zeemeermin! Dugong dier. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in