Tapirs zijn geen dieren die we in het dagelijks leven kunnen vinden. De unieke vorm en kleur maken tapirs echter behoorlijk interessant. Ze zien er geweldig uit, tegelijkertijd mysterieus en nodigen verschillende vragen uit.
Hoe is het leven? Is tapir nog steeds een familie met varkens? Waar wonen tapirs? Is tapir een zeldzaam dier?
Wauw, in plaats van te raden, laten we gewoon zoeken!
tapir dieren komen uit, tapir-achtige dieren, de voordelen van tapir dieren, tapir dieren, tapir dieren, de aard van tapir dieren, tapir inclusief welke dierenTapirdieren – afbeeldingsbron: steemkr.com
Algemene informatie over dierlijke tapirs
Koninkrijk: Animalia
Phylum: Chordata
Klasse: Mammalia
Bestelling: Perissodactyla
Familie: Tapiridae
Geslacht: Tapirus
Wetenschappelijke naam: Tapirus
Lengte: 100-150 cm
Gewicht: 150 – 300 kg
Maximale snelheid: 48 km / uur
Levensduur: 20-25 jaar
Leven en interessante feiten van Tapir
Op het eerste gezicht lijkt de tapir op een varken, omdat hij een groot, gedrongen lichaam heeft. Men denkt echter dat tapirs nauwer verband houden met de genetische samenstelling van paarden en neushoorns.
Om tapirs te vinden, moeten we dichte en vochtige bossen in gematigde regio's van het zuidelijk halfrond verkennen. Er zijn vier bekende soorten of soorten tapirs, namelijk de Baird-tapir, de Maleise tapir, de bergtapir en de Braziliaanse tapir, die allemaal zijn geclassificeerd als bedreigde dieren.
 tapir dier is, tapir van welke dierlijke oorsprong, tapir dierlijke oorsprong, tapir dierlijke vorm, monster tapir dier, tapir dier kenmerk, tapir dier kenmerken, tapir dier uit, tapir dier leeft in de regio, endemische dier tapir, dierlijke feiten tapir dier foto tapir , tapir type dierenDe vorm, het type tapir dier – afbeeldingsbron: jagad.id
Tapir Baird is een soort afkomstig uit Midden-Amerika en noordelijke delen van Zuid-Amerika. Het kenmerk van de tapir van Baird ligt in het crèmekleurige patroon dat hun gezichten siert.
Terwijl de Maleise tapir, of ook bekend als de Aziatische tapir, de grootste tapirsoort ter wereld is. De Maleise tapir heeft een netjes gescheiden zwart en wit op zijn lichaam, dus het ziet eruit als een vlag. Historisch gezien hebben ze in Zuidoost-Azië door tropische bossen getrokken. Maleise tapirs hebben nu echter een veel kleinere reikwijdte, vanwege het verlies van hun natuurlijke habitat.
De derde soort, er is de kleinste bergtapir onder de vier soorten tapir. Zoals de naam al aangeeft, leven ze in bergachtige gebieden en worden ze vaak gevonden in bossen in het Andesgebergte van Colombia, Ecuador en Noord-Peru.
Ten vierde is er een Braziliaanse tapir of ook in de volksmond bekend als de Zuid-Amerikaanse tapir. Braziliaanse tapir is een betrouwbare zwemmer en leeft rond wateren in het Amazone-regenwoud.
Hoewel ze in afzonderlijke habitats wonen, worden alle soorten tapirs als herbivoren geclassificeerd. Ze eten bladeren, takken, knoppen, aardbeien, fruit en waterplanten. Aan de andere kant zijn tapirs ook het doelwit van roofdieren uit wilde kattenfamilies, zoals tijgers, jaguars en poema's, en grote reptielen, zoals krokodillen en slangen. Ondertussen worden mensen ook vaak een bedreiging voor tapirs door te jagen met verschillende doeleinden, variërend van voedsel tot domestificatie.
Over het algemeen hebben tapirs lange, flexibele neuzen. Tapir gebruikt zijn snuit om de bladeren en stengels van planten uit struiken, struiken en lage bomen te halen. Hoewel goed gebouwd en gedrongen, zijn tapirs ook goed in zwemmen en brengen ze vaak tijd door rond het water om hun lichaam te koelen. Tapirs kunnen ook in ondiep water duiken om zich te voeden met waterplanten.
Het paarseizoen met tapir vindt plaats in de koude maanden rond april en mei. Na ongeveer twaalf maanden zwangerschap bevalt een vrouwelijke tapir van een babytapir die ongeveer 10 kg weegt. Tapir-kalveren blijven 2-3 jaar bij hun moeder wonen, voordat ze uiteindelijk hun moeder verlaten.
Volwassen tapirs zijn solitair en leven alleen, behalve tijdens de paartijd en de lactatieperiode. Tapirs zijn vrij verlegen soorten, dus interactie tussen wilde tapirs en mensen is zeldzaam. Niettemin kunnen tapirs ook een defensieve reactie geven wanneer ze zich bedreigd voelen, in de vorm van een pijnlijke beet door een kaak te gebruiken die sterk genoeg is.
Nu zijn alle vier soorten tapirs bedreigd. Deze aandoening wordt veroorzaakt door het verlies van de natuurlijke habitat van de tapir als gevolg van ontbossing, en het jagen op tapirs door mensen voor verschillende belangen.
Daarom, als je nog steeds tapirs in deze wereld wilt zien, zorg dan voor bossen en gebruik verstandig natuurlijke hulpbronnen. Laat de geschiedenis van de tapir niet eindigen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in