Volgens het Big Indonesian Dictionary (KBBI) zijn spreekwoorden een reeks woorden of zinnen die nog steeds gestructureerd zijn en meestal worden gebruikt als spraakfiguren, uitdrukkingen of gelijkenissen voor bepaalde dingen. In spreekwoorden wordt het meestal gebruikt voor een bepaald object zoals levenloze objecten, dieren, voor planten. Een object dat meestal ook wordt gebruikt als een spraakfiguur in spreekwoorden is fruit. Hierna volgen enkele voorbeelden van spreekwoorden die fruit gebruiken als een spraakfiguur, samen met betekenis en een kort overzicht van het fruit.

Zoals een Simalakama Fruit, Eaten Mother Dead, Not Eaten Father Dead

Het doel van dit spreekwoord is dat wanneer we ons in een moeilijke situatie of in een dilemma bevinden, elke beslissing een negatieve of schadelijke invloed kan hebben.

Simalakama fruit in dit spreekwoord bestaat echt, Simalakama veel lichamen op Sumatra, dus de naam komt van de Maleisische taal. Deze vrucht wordt ook de kroonvrucht van de god of Javaanse taal genoemd, makutadewa of makutoratu genoemd.

De originele vrucht van Simalakama (Phaleria
papuana) zijn rond, rood van kleur met een diameter van 3-6 cm. Voor
door zijn groei verandert de Simalakama-vrucht dan van groen naar paars
wordt rood tijdens het koken.

Simalakama-fruit wordt een metafoor wanneer het wordt geconfronteerd
moeilijke situatie omdat blijkt dat deze vrucht gif bevat dat kan geven
effecten op het lichaam zoals spruw in de mond tot de dood indien niet behandeld
goed.

Afgezien van het hoge toxiciteitsgehalte, is het eigenlijk een vrucht
Simalakama is ook rijk aan essentiële stoffen die ook gunstig zijn voor verschillende
ziekte. Stoffen in Simalakama omvatten alkaloïden
functioneren als een detox-toxine in het lichaam, saponine als een antibacteriële en
virussen, boost immuniteit, verlagen bloedsuikerspiegel en
voorkomen bloedstolsels. Bovendien zijn er flavonoïden die dat kunnen
bloedcirculatie en polyfenolen als antihistamine (allergisch).

Kook het rieten fruit

Dit spreekwoord betekent iets dat onmogelijk is of
moeilijk te verkrijgen.

De sagopalm is in feite een vrucht die steeds schaarser wordt. De sagopalm wordt ook wel de sagoboom genoemd, die veel groeit in Sumatra, vooral Atjeh. Fruit met fysieke vorm lijkt op schors met schilferige fruitschil, maar de schaal van de sagopalm is groter dan schors. Deze vrucht heeft veel lichamen in moerassen, beekjes of andere steigers.

De sagopalmfruit wordt vergeleken met iets dat niet zal gebeuren, omdat deze vrucht er niet rijp of rijp uitziet, ook al is het tijd. De vrucht is groen, hoewel hij rijp is en zacht smaakt, hoewel een enigszins zoete smaak zal verschijnen wanneer de vrucht oud is. Vanwege zijn smaak eten de mensen meestal het fruit gezouten of verwerkt tot salade met ander fruit. Hoewel de fysieke staat en smaak van rietvruchten in het algemeen niet zo lekker is als fruit, heeft riet behoorlijk wat eigenschappen. De sagopalm kan worden gebruikt als een medicijn voor spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid en diarree, kan ook een gezond gebit behouden en is veilig voor consumptie voor mensen met diabetes omdat het de bloedsuikerspiegel niet verhoogt.

Zoals een Malakka-fruit

Dit spreekwoord houdt van een gevoel van verrassing omdat
krijg iets onverwachts, zoals beledigingen en dergelijke.

Malakkaboom (Phyllanthus emblica) is nauw verwant aan Ceremei. De naam Malakka komt van de naam van het Sultanaat van Melaka die heerste op het Maleisische schiereiland en de kust van Sumatra in 1402-1511 na Christus. Naar schatting is deze plant afkomstig uit India of Nepal.

Malakka-fruit lijkt op Ceremei-fruit met meer vorm
rond, geel, groenachtig geel of bruinig. De smaak van deze vrucht is zuur
een beetje bitter, deze smaak maakt deze vrucht wanneer gebruikt als een parabel
krijg iets verrassends en onverwachts. Om dit te overwinnen,
Malakka-fruit wordt verwerkt tot snoepjes, zodat het heerlijk kan worden geconsumeerd.

Deze Malakka-plant heeft ook veel voordelen, zowel bladeren, wortels en fruit. Malacca zelf bevat verschillende werkzame stoffen, waaronder polyfenolen. Malakkavrucht wordt vaak gebruikt als een kruidenmiddel tegen hoesten, bloed ophoesten, diabetes, zweertjes in de mond en tandpijn.

Zoals Bemban Cook Fruit

Het gezegde is een gelijkenis van tranen die vallen
stromende, of de toestand waarin iemand huilt tot tranen
druppelen naar beneden.

Bemban (Donax canniformis) is een 3-5 m hoge klonterige plant, veel groeien aan de oevers van rivieren of rond valleien in het bos, en natte plaatsen. Bemban-fruit is rond, groen als het jong is en wordt geelachtig als het rijp is. Bemban-fruit dat klein is zal vallen als het rijp is.

Bemban-planten hebben vrijwel geneeskrachtige eigenschappen. De samengestelde saponinen, flavonoïden en polyfenolen zijn effectief voor verschillende ziekten, zoals voor ontsteking / zwelling, kookt, versnelt wondgenezing als gevolg van slangenbeet en extract van bembanblad kan worden gebruikt als oogdruppels. Bemban-stelen kunnen ook als mat worden gebruikt. De stelen die door de boeken zijn opgeruimd, worden vervolgens in de lengte gesneden, de schil is groen en vervolgens verwerkt en gedroogd tot ze bruin worden. Bemban-stelen zijn geschikt als geweven materiaal voor verschillende ambachten, zoals manden of matten.

Denk dat de mangosteenvrucht

Mangosteenvrucht is een veel voorkomende vrucht geworden die bekend is
samenleving, die rond fruit is met een ietwat donkerpaarse schil
hard en dik, de kleur van mangosteenvlees is over het algemeen wit. spreekwoord
geraden mangosteenvrucht geïnterpreteerd als een spraakfiguur voor het schatten van of
raad eens iets onzeker.

De oorsprong van dit spreekwoord was te danken aan het voorrecht van de mangosteenvrucht zelf. Als je oplet, is de bodem van de mangosteenvrucht iets in de vorm van een ster of bloembladen. Het onderste deel is wat kan laten zien hoeveel segmenten van vlees in de mangosteenvrucht door het aantal stersegmenten / bloembladen te tellen.

Omdat hij het voorrecht van deze vrucht kende, maakte de jongeman in die tijd de mangosteenvrucht als een spel door het merkteken onder de mangosteenvrucht te verwijderen en vroeg hij zijn vriend om te raden hoeveel segmenten van het mangosteenvlees. Dat ding dat leidde tot het spreekwoord van mangosteenvrucht dat tot nu toe vrij beroemd is.

Opmerkingen over spreekwoorden en fruit zijn samengevat in onderstaande infographic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in