Over ivoordieren gesproken, je zou meteen denken aan olifanten, walrussen, babirusa en andere zoogdieren. Zijn gemiddelde leven op het land. Maar hoe zit het met zeedieren? Heeft iemand ook ivoor of hoorn?
narwals dieet, narwals eenhoorns van de zee, narwals wikipedia, narwals aanpassingen, narwals stl, narwals vervaardigd, narwals bevolking
Introduceer de Narwal of Horned Whale. Ze worden ook wel bekend als & # 39; Sea Unicorn & # 39 ;. De wetenschappelijke naam is Monodon monoceros. Het lichaamsgewicht is ongeveer 1,5 ton en de grootte is tussen 4-6 meter. Dit unieke dier leeft in poolgebieden.
Gading Narwal
Dit dier heeft twee tanden. Mannelijke Narwal heeft een zwaardachtige ivoren spiraal van 2,3 meter. De uitstekende tanden groeien tot ze de bovenlip doordringen. De wetenschappers zelf weten niet zeker, met welk doel het ivoor is gemaakt. Maar er is een mogelijkheid dat ivoor een allure is voor vrouwen. Vrouwelijke Narwal zelf heeft ivoor, maar niet zo prominent als de man.
narwallen zijn echt, narwallen van dieren, anatomie narwallen, narwals aanpassing, narwals zijn zoogdieren, narwals zijn bedreigd, een narwalsdieetafbeeldingsbron: allaboutipswich.com

Narwal is een bruinvis met een vreemde zwaardvormige slagtand.
Naar schatting heeft 1 op 500 mannelijke narwallen twee slagtanden.
Ivoor- of narwalhoorns hebben veel zenuwuiteinden die hun sensorische vermogens verbeteren. Dus dit ivoor helpt narwal om een ​​partner te vinden.
Er zijn slechts twee tanden. Tanden die door de bovenlip groeien, veranderen in tanden van 2,7 meter lang. Men denkt dat het nuttig is om vrouwelijke narwallen te verleiden of wapens te worden tegen hun concurrenten.
Ze hebben nog steeds een nauwe relatie met beluga, tuimelaars, orka en havendolfijnen.
Narwal is een vleesetend dier. Het menu is niet ver van vis, inktvis, garnalen, etc.
Meestal leven en reizen ze in groepen. Kan bestaan ​​uit 15-20 staarten, zelfs duizenden.
Narwal vestigt vaak een record voor zeezoogdieren die duiken met een diepte van ongeveer 800 – 1500 meter. De duiktijd kan tot 25 minuten duren voordat ze weer aan de oppervlakte komen.
Narwal woont op de Noordpool. Juist in Canada, Groenland en Rusland.
Op de leeftijd van 11-13 beginnen mannelijke narwallen seksueel actief te worden. Een soortgelijke fase wordt gevoeld door vrouwelijke narwallen op de leeftijd van 5-8 jaar.
Vrouwelijke Narwal baart een enig kind. De grootte van de baby is ongeveer 1,6 meter.
De levensverwachting van de narwal is ongeveer 50 jaar.
Wanneer zee-ijs bevriest, sterven veel narwallen aan zwakte. Bovendien sterven ze ook vaak aan honger.
Inuit-mensen in Groenland en Noord-Canada zorgen al duizenden jaren voor narwallen. Ze jagen er ook vaak achteraan om ivoor en vlees te gebruiken. Aangenomen wordt dat de huid en ivoor een bron van vitamine C zijn in Noord-Noordpoolspecialiteiten.
Tot nu toe wordt de narwalpopulatie geschat op ongeveer 75.000. Ze hebben dus voldaan aan de vereisten om in de lijst "Near Threatened" of de IUCN-versie te komen.
Geïnteresseerd in een directe ontmoeting met Narwal? #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in