Heb je ooit gehoord van de term Insectivorous of Entomofagi?
Beide verwijzen naar de consumptie van insecten als voedsel. Veel dieren, van amfibieën tot zoogdieren, eten graag insecten. Ze halen wel heel veel belangrijke eiwitten uit insecten. Deze dieren worden entomofagen of insecteneters genoemd, ook wel insecteneters genoemd.
Zijn deze dieren dan opgenomen in carnivoren?
Technisch gezien inderdaad wel. Maar ze worden vaker gecategoriseerd als insectivoren of enthousiasme. Veel diersoorten maken insecten het belangrijkste voer / basisvoer, supplement / supplement en exclusief voer alleen tijdens het broedseizoen. Het is niet verrassend dat het bestaan ​​van insecten zo belangrijk is in het ecosysteem.
De insecteneters lijken ook specifiek te zijn ontworpen om insecten te verslinden. Bijvoorbeeld vogels, wiens snavels door de eeuwen heen zijn geëvolueerd om insecten uit boomstammen of grond te extraheren. Een ander voorbeeld zijn amfibieën, die een kleverige tong hebben om insecten te vangen.

1. Miereneter
mier en termiet eter, zwarte miereneter, miereneter, gigantische miereneter, gigantische miereneter
Miereneter omvat vier zeldzame zoogdieren die nog steeds deel uitmaken van de suborder Vermilingua. Het lichaamsgewicht is 40 kg en de lengte is 2 meter. Ze hebben dikke en stijve vacht. De kleur is zwart, grijs of de kleur van zand.
Miereneter is dol op mieren en termieten. Zijn favoriet werd ondersteund door een lange cilindrische tong. Zodat ze hun prooi kunnen bereiken in een kleine, verborgen kloof. Ze hebben geen tanden (edentaten). Dus vertrouwen ze op hun plakkerige tong om van het slachtoffer te genieten.
2. Gordeldieren
mierenetende dieren genoemd, mierenetende dieren de laatste letter r, mierenetende dieren rangrang, rode mierenetende dieren, gigantische mierenetende dieren, foto's van mierenetende dieren, soorten mierenetende dieren
Deze placenta zoogdieren zijn leden van de familie Dokypodidae. Ze zijn zo typisch met een schild op zijn rug. In feite was zijn hele lichaam bedekt met versterkte platen. Naast insecten consumeren ze ook planten en karkassen.
3. Sterneus mol (Condylura cristata)
er is een hol bewegend apparaat met voorbeelden van de bewegingen van de octopus zeedieren prooi greep met behulp van nematokis op de tentakels hebben geen tentakels voor degene die
Zoals de naam al aangeeft, hebben dit soort muizen een neus of een snuit sterren. Er zijn in totaal 22 tentakels. Ze komen uit Noord-Amerika en staan ​​bekend als super snel qua eten. De tentakels op het lichaam worden gebruikt als & # 39; visuele organen & # 39 ;, vooral wanneer ze zich in het donker of in ondergrondse tunnels bevinden. Hun favoriete voedingsmiddelen zijn insecten, weekdieren en wormen.
4. Gecko / Gecko
insectenetende dieren, insectenetende dieren genoemd, wat zijn insectenetende dieren, voorbeelden van insectenetende dieren zijn, dieren die graag insecten eten zijn, voorbeelden van insectenetende dieren
Dit lid van sauropsida heeft schalen. Ze leven graag in warme gebieden die over de hele wereld bestaan. De kleur varieert afhankelijk van hun habitat.
Dit nachtdier heeft een platte kop en grote ogen. Ze eten graag duizendpoten, spinachtigen en geleedpotigen. Af en toe kunnen ze op hagedissen en kleine vogels jagen. Zelfs als voedselbronnen schaars worden, kunnen ze kannibalistisch gedrag vertonen.
5. Moorse gekko (Tarentola mauritanica)
voorbeelden van insectenetende dieren, groepen van zogenaamde insectenetende dieren, zogenaamde insectenetende dieren, insectenetende dieren, insectenetende groepen, andere namen van insectenetende dieren, insectenetende zoogdieren, soorten insectenetende dierenafbeeldingsbron: imgur.com
Deze reptielen leven in steden rond de Middellandse Zee. De grootte is ongeveer 15 cm. Deze gekko heeft verschillende camouflagekleuren. Er is ook hun kenmerk dat de vorm is van de kegel die opvalt op het lichaam. Dit nachtdier is niet kieskeurig over insecten. Ze eten alles. Maar wanneer het voedselaanbod erg laag is, kunnen ze jagen op hagedissen of kleinere gekko's. Gewone gekko's en gekko's worden ook vaak gebruikt als populaire huisdieren.
6. Steenuil
soorten insectenetende dieren, namen van insectenetende dieren, wat zijn de namen van insectenetende dieren, wat zijn de namen van insectenetende dieren, insectenetende huisdieren, dieren die graag insecten eten, dieren die graag insecten eten
Dit wilde dier is een inheemse soort van Afrika en Europa. Hun hoogte is slechts ongeveer 25 cm en de vacht is bruin-wit. Dit eten van insecten werd ooit beschouwd als een symbool van de Griekse godin Athena. Ze kunnen 20 verschillende geluiden maken. Naast het jagen op insecten, jagen deze uilen ook op wormen, kleine vogels en knaagdieren.
7. Indiana Bat / Indiana Bat (Myotis sodalis)
insectenetende dieren genoemd, insectenetende dieren waaronder groepen, insectenetende dieren genaamd dieren, insectenetende dieren in het Engels, insectenetende dieren hebben speciale kenmerken namelijkIndiana Bat / Indiana Bat – afbeeldingsbron: educalingo.com
Dit speciale dier leeft slechts in enkele staten in Noord-Amerika. Het lichaamsgewicht is slechts ongeveer 5-11 gram en de lengte is 60 millimeter. De korte vacht is grijsachtig bruin. Het zijn nachtdieren. Zijn favoriete eten is kevers, motten en andere vliegende ongewervelde dieren. 'S Nachts kunnen ze net zoveel eten als de helft van hun eigen lichaamsgewicht.
8. Pad
dieren die graag in de tuin zijn, dieren in planten, welke dieren in het veld, welke dieren zelden in het veld worden gezien, foto's van dieren in het veld, namen van dieren in het veld, dieren in het tuin-ecosysteem, dieren in de tuin, dieren in de tuin
Deze amfibieën bewonen rivieren, wetlands en andere vochtige plaatsen verspreid in Noord-Azië en Europa. Het zijn nachtdieren met een donkere huid, hun lichaam zit vol met karakteristieke wratten of bulten en hun ogen zijn roodachtig. Naast insecten kunnen kikkers ook azen op kleine zoogdieren zoals muizen. Kikkers en padden hebben beide plakkerige tongen, die worden gebruikt om prooien te vangen.
9. Bidsprinkhanen / Bidsprinkhanen (Mantis religiosa)
hoe mantis te bidden, paring seizoen bid mantis, bid mantis processie, paring gedrag mantis
Deze insecten leven in Azië, Afrika, Europa en delen van Noord-Amerika. De maat is vrij klein, slechts 5 cm. De twee voorpoten zijn lang en zijn ogen wijd.
Op het eerste gezicht leek zijn uiterlijk hulpeloos. Maar wie had gedacht, ze hebben een wrede roofzucht. Deze sprinkhaan kan andere insecten eten. Bovendien hebben ze ook het hart om hagedissen, kikkers, muizen en kleine vogels te verslinden. Zelfs de vrouwelijke bidsprinkhaan zal het mannetje consumeren nadat ze paren.
10. Lieveheersbeestje / Lieveheersbeestje kever
Engels over dieren
Naar schatting zijn er meer dan 4.500 soorten lieveheersbeestjes. Verschillende soorten coleoptera-insecten zijn verspreid over de hele wereld. De kleur is ook divers. Maar over het algemeen zijn rode lieveheersbeestjes versierd met zwarte vlekken. Hoewel ze klein zijn, jagen ze graag op bladluizen, vliegen, bosluis en mijten.
11. Moonrat / Hairy Hedgehog / Moon Mouse (Echinosorex gymnura)
voorbeelden van insectenetende dieren zijn, dieren die graag insecten eten, aanpassingsvormen van insectenetende dieren, voorbeelden van insectenetende dieren, kenmerken van insectenetende dieren, speciale kenmerken van insectenetende dieren
Dit knaagdier meet 460 millimeter. Ze zijn zwart en wit. Meestal zijn vrouwelijke moonrats groter dan mannelijke moonrats. Hun dieet is niet ver van insecten, fruit en gewervelde waterdieren zoals vissen. Hoewel hun voedsel er normaal uitziet, is hun lichaamsgeur zo slecht.

insectenetende diergroepen, insectenetende zoogdieren, insectenetende dieren, insectenetende namen, wat zijn insectenetende namen, wat zijn insectenetende namen, wetenschappelijke namen van insectenetende dieren, dieren die graag insecten eten, als insectenetende dieren, 10 insectenetende dierenWeb-footed tenrec (Limnogale mergulus) – afbeeldingsbron: wonderfulseaworld.blogspot.com
Dit unieke en zeldzame dier leeft in een aquatische omgeving op het eiland Madagaskar. Het lichaamsgewicht is slechts 60 gram en de lengte is ongeveer 40 cm. Deze zoogdieren eten graag insecten en rivierkreeften. Helaas heeft IUCN zijn naam op de rode lijst gezet van dieren die kwetsbaar zijn voor uitsterven. Schade aan het aquatisch milieu en de opkomst van agrarische activiteiten bedreigen hun bestaan ​​echt.
De overvloedige beschikbaarheid van insecten kan een factor zijn in het grote aantal van hun consumenten. Niettemin, 12 lijsten van dieren die insecten eten. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in