Het kan gezegd worden, planten onderhouden kan alleen gedaan worden door mensen die koud zijn en veel geduld hebben. In vergelijking met meer dynamische dieren, lijken planten passief, kwetsbaar voor verschillende plagen en groeien ze zo langzaam. Ja, het wachten op alle fasen van het zaaien om een ​​grote boomfiguur te worden, zal heel lang duren.
Van dag tot dag zul je geen significante veranderingen realiseren. Er was geen beweging, geen vooruitgang. Als je het binnen enkele maanden waarneemt, ziet het er iets anders uit.
Geloof het of niet, er zijn verschillende soorten planten die snel kunnen groeien, weet je. Het duurde slechts een paar jaar, ze waren al enorm aan het groeien en groeien. Dus voor degenen onder u die het geduld niet hebben om op maximaal zeven kinderen te wachten, is het precies goed.

1. Bamboe
grote snelgroeiende planten, snelgroeiende planten, snelgroeiende en winstgevende planten, snelgroeiende planten, snelgroeiende planten voor onderzoek, snelgroeiende planten, grote snelgroeiende bomenBamboeboom – afbeeldingsbron: ebay.com
Overvloedige voorraad door zeer snelle groei, waardoor bamboe als steunpilaar wordt gebruikt bij de productie van producten die milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Door een zich verspreidende wortelstructuur kan een boom meerdere scheuten produceren, zodat horizontale groei kan optreden. Sommige bamboesoorten kunnen 10 cm langer per dag worden. En wat een wereldrecord is, namelijk het type bamboe dat tot 88 cm per dag kan groeien!
2. Populierhybride
snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende soorten planten, snelgroeiende soorten planten, snelgroeiende schaduwplanten, snelgroeiende hoge bomenPopulierboom – afbeeldingsbron: freeimages.com
Latijn met de naam Populus x canadensis, vaak gebruikt door landschapsarchitecten, heuvelstabilisatoren, houtindustrieën, voor brandhout, populierenhybriden zijn behoorlijk populair en multifunctioneel. Het duurt slechts ongeveer 5-7 jaar om een ​​populierboom te laten groeien om de hoogte van de oogstperiode te bereiken. Hoewel niet zo snel als bamboe, populieren hybriden, inclusief planten met snelle groei, ongeveer 3 meter in een jaar.
3. Algen
planten voor visvijvers, visvijverrandplanten, planten in visvijvers, visvijverwaterplanten, planten rond visvijvers
Technisch gezien zijn algen geen planten. Ze zijn geclassificeerd als eukaryoten die in de wateren leven. Ze kunnen zeer snel groeien en ontwikkelen, zelfs soms kan er een explosie van algenpopulaties zijn. Dit fenomeen is vrij gevaarlijk voor aquatische biota, omdat ze zuurstof in water zeer aanzienlijk afbreken. Bovendien kan het organische stofgehalte dat te hoog is in water, ook een ernstig probleem zijn voor waterzuiveringsinstallaties.
4. Eendekroos
aquascape drijft waterplanten
Elke 30 uur kunnen kleine planten die in zoet water of wetlands drijven drijven, hun levenscyclus voltooien en zich zo snel ontwikkelen. Theoretisch, als kroos zich continu met optimale efficiëntie reproduceert, kunnen ze een kroos van vier keer de massa van de aarde produceren in slechts vier maanden!
5. Oostelijk cottonwood
welke planten groeien snel, welke bomen groeien snel, welke planten groeien snel, welke planten groeien snel, welke planten groeien het snelstPopulus detoides ook bekend als oostelijk cottonwood ook bekend als Oost-populierketting – afbeeldingsbron: beehappyhoney.co
Populus detoides oftewel oostelijke cottonwood oftewel oostelijke populierenketting, is de snelst groeiende boom in Noord-Amerika. Op sommige locaties kan deze boom in een bepaalde periode tot 10-15 meter per jaar groeien. Na een zeer snelle groeifase bleven ze een kwart eeuw lang groeien tot 1,5 meter per jaar.
6. Reuzensequoia
de grootste boom ter wereld, de grootste boom is, de grootste boomfoto ter wereld, de grootste boomfoto, de grootste boomfoto ter wereld, de grootste boomfoto, het grootste boombos, de grootste boomsoort, de grootste gigantische boom
Beroemd om zijn gigantische grootte, groeien sequoia-bomen snel, ongeveer 120-180 cm per jaar gedurende ongeveer 10 jaar. Daarna blijven ze de komende 30 jaar ongeveer 60 cm per jaar groeien. Interessant is dat sequoia niet gewoon opgroeit. Sequoia blijft ook de cirkel van boomstammen elk jaar vergroten, met een dikte van 7,5 cm in 40 jaar, en is een productieve houtproducerende boom voor de mens.
7. Acaciaboom
snelgroeiende planten, snelgroeiende en winstgevende planten, snelgroeiende planten, grote snelgroeiende bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende hoge bomenAcaciabomen – afbeeldingsbron: tanzania-experience.com
Opgemerkt, een acacia falcata-boom geplant in Sabah, Maleisië, slaagde erin om een ​​hoogte van 10 meter te bereiken in slechts 13 maanden, of ongeveer 2,5 cm per dag te groeien. Natuurlijk, acacia-type bomen, die in de tropen groeien, krijgen het hele jaar door veel voedingsstoffen en regenval, dus ze hebben het voorrecht van een eeuwig groeiseizoen.
8. Wisconsin snelle planten
snelgroeiende planten, snelgroeiende en winstgevende planten, snelgroeiende planten, grote snelgroeiende bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende sierplanten, snelgroeiende plantensoorten, snellergroeiende planten, snelgroeiende lange bomenWisconsin Fast Plants – afbeeldingsbron: youtube CarolinaBiological
Innovatie blijft rollen. Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin hebben een nieuwe canola-stam ontwikkeld die zeer snel groeit en op de markt wordt gebracht met het aanhangsel "snelle plant". Deze planten kunnen de levenscyclus voltooien en nieuwe planten produceren, in slechts 5 weken.
9. Kudzu
snelgroeiende wijnstokken, snelgroeiende wijnstokken, snelgroeiende wijnstokken, snelgroeiende wijnstokken, de snelst groeiende wijnstokkenVines, Kudzu – afbeeldingsbron: exploringmars.org
Onder optimale omstandigheden kan kudzu ongeveer 30 cm per dag groeien, zelfs in één groeiseizoen kunnen ze 18 meter bereiken. Als een wijnstokkenentiteit is kudzu echter parasitair op andere planten en is ze meestal agressief en invasief.
10. Transgene eucalyptusbomen
snelgroeiende hoge bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende grote bomen, snelgroeiende grote bomenRijen van bomen in de GMO Eucalypt-plantages – afbeeldingsbron: papnews.com
De experimentele planten uit de samenvoeging van de brassica- en eucalyptusgenen produceerden planten die 30% sneller konden groeien dan andere eucalyptussen die van nature groeiden. Ze kunnen tot 4,8 meter in een jaar groeien en sommige kunnen zelfs 30 meter bereiken in een periode van vijf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in