Afgaande op zijn naam, wolverine, kunnen mensen deze dieren associëren met & # 39; wolves & # 39; of wolven. Afgaande op zijn uiterlijk, zou het kunnen zijn dat mensen dit dier als beren beschouwen als een deel van de Ursidae-familie. Maar in feite heeft wolverine niets te maken met wolven en beren.
De wetenschappelijke naam van het dier Gulo Gulo wekt inderdaad nieuwsgierigheid. Bovendien is zijn naam een ​​fictief personage geworden, evenals de titel van een beroemde breedbeeldfilm.
veelvraat dieren zijn, foto's van veelvraat dieren, feiten van veelvraat dieren, veelvraat is dieren, wat zijn veelvraat dierenWolverine – afbeeldingsbron: bikepenticton.com

1. Wolverine bontkleur is bruinzwart, met bruine strepen aan de zijkant. De vacht is lang, dicht en waterdicht, dus veelvraat kan de kou in zijn omgeving weerstaan.
2. Wolverine sterke en sterke houding. Zijn hoofd is groot, zijn oren zijn klein en zijn staart is kort. Zijn benen hebben een membraan. De poten zijn breed en groot, dus kruisen ze vrij koude en dikke sneeuw.
3. Wolverine neigt solitair te zijn. Ze hebben voldoende ruimte nodig om rond te dwalen. Bij het jagen op voedsel kan hij tot 24-32 km afleggen. Er zijn zelfs dieren waarvan de lijnen in de sneeuw liggen en 60-80 km afleggen.
4. Wolverine valt graag kariboes aan die migreren. Dan zal wolverine de resterende overblijfselen van gejaagde wolven en beren verslinden. Wolverine wordt meestal gevonden in de bossen Taiga, Tundra en Boreal in Azië, Europa en het noordelijke deel van Noord-Amerika. Wolverine voelt zich ook vaak thuis in gebieden die nog niet door mensen worden bewoond.
5. De aard van veelvraat is vergelijkbaar met andere fretten, die een hoge nieuwsgierigheid, taai en moedig heeft. Het zijn alleseters, dus ze kunnen verschillende soorten voedsel consumeren. In de zomer eet veelvraat wortels, bessen en andere planten. Maar het kunnen ook uitstekende roofdieren zijn die zich op vlees richten.
6. Wolverine jaagt op dieren die veel groter zijn dan hij, namelijk herten en kariboes. Ze zijn ook opportunistische feeders. Met andere woorden, ze zullen dieren eten die zijn gedood door andere roofdieren. Deze gewoonte om kadavers te eten is erg gunstig wanneer ze een winter binnengaan die arm is aan voedsel. Zo niet, dan zullen ze naar sneeuw graven om dieren te vinden die in winterslaap zijn.
Wolverine dieren zijn, foto's van Wolverine dieren, feiten van Wolverine dieren, wat is Wolverine dieren, Wolverine dieren, Wolverine dieren zijn, Wolverine dierenWolverine dieren – afbeeldingsbron: oregonconservationstrategy.org
7. In principe is veelvraat een landdier. Maar ze hebben ook de vaardigheden om te zwemmen en in bomen te klimmen. Het uithoudingsvermogen is ook cool, dus veelvraat kan blijven lopen en jagen zonder vaak te rusten.
8. Wolverine is nachtelijke alias actiever 's nachts. Ze hebben een slecht gezichtsvermogen. Maar het reukvermogen en het gehoor werken heel goed.
9. Om het territorium te markeren, gebruikt mannelijke veelvraat de geurklier. Ze voeren vaak polygamie uit, dus ze leven samen met een aantal vrouwelijke veelvraat. Ze zijn inderdaad eenzaam, maar spelen graag met hun gezin.
10. Wanneer ze op het punt staat te bevallen, graaft vrouwelijke wolverina de grond om een ​​veilige plek te krijgen. Gewoonlijk zullen ze tegelijkertijd 2-3 kinderen baren, of het nu in het vroege voorjaar of de late winter is. Wolverine kinderen zullen 2 jaar bij hun ouders wonen, dan zullen ze zelfstandig gaan wonen en zich voortplanten.
Naast het hebben van een goed uithoudingsvermogen, is het ook bekend dat wolverine in moeilijke omstandigheden kan overleven. Het herstelproces na reproductie was redelijk goed.
Ooit werd dit dier een van de belangrijkste prooilijsten, omdat mensen mooie vacht willen. Maar nu hebben sommige regio's strenge bescherming op hen toegepast. Zodat de populatie weer wordt gehandhaafd en IUCN het in de lijst van soorten met een laag risiconiveau plaatst. Wolverine Animal Facts. #RD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in